'

Δημοτικό Σχολείο Ποσειδωνίας Σύρου

για σώμα δυνατό, τρώω το σωστό το φαγητό (3) - 5.0 out of 5 based on 2 votes
Αξιολόγηση Χρήστη:  / 2
ΧειρότεροΚαλύτερο 

Για σώμα δυνατό, τρώω το σωστό το φαγητό

Σχετικά άρθρα

Β’ Τρίμηνο

Συνεχίζοντας το πρόγραμμα μας για τη Διατροφή η κυρία Ελένη Βουτσίνου εμπνεύστηκε  από το βιβλίο «Πώς να καταβροχθίσετε  ένα ουράνιο τόξο» της Γιολάντας Τσιαμπόκαλου και μας βοήθησε μέσα από το θεατρικό παιχνίδι να ανακαλύψουμε το ουράνιο τόξο που υπάρχει ....  μέσα στο σπίτι όλων μας  και τον θησαυρό που βρίσκεται  σ΄αυτό  όταν το... καταβροχθίσουμε.

Έτσι  στην αρχή μέσα από διάφορες δραστηριότητες  δοκιμάσαμε φρούτα και λαχανικά όλων των χρωμάτων.

Στη συνέχεια  τα  χρώματα του ουράνιου τόξου.... έπεσαν στη γη και μπήκαν  μέσα στο ψυγείο μας. Τότε εμφανίστηκε ένα κοριτσάκι με τον κατοικίδιο δράκο της. Αυτός ο γλυκούλης δράκος έτρωγε οτιδήποτε χρωματιστό αντικείμενο έβρισκε μπροστά του... Έτσι τα παιδιά άρχισαν σιγά σιγά να του μαθαίνουν να τρώει υγιεινά υποδεικνύοντας του  διάφορα χρωματιστά  ΦΡΟΥΤΑ και ΛΑΧΑΝΙΚΑ.

  • Μετά τα παιδιά  χωρισμένα σε επτά ομάδες  ζωγράφισαν  φρούτα και λαχανικά και  έφτιαξαν το δικό τους ουράνιο τόξο.
  • Τότε ο δράκος και το κοριτσάκι που γνώριζαν πια πολύ καλά τα οφέλη των τροφών,  τους μοίρασαν λεξούλες, τις οποίες τα παιδιά έκαναν προτασούλες κι έτσι ανακάλυψαν τον θησαυρό που κρύβει το ουράνιο τόξο του σπιτιού μας όταν το... καταβροχθίσουμε.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε παρακάτω ένα βίντεο που μας δίνει μια ιδέα από τις δραστηριότητες των μαθητών και μαθητριών μας κατά τη διάρκεια του θεατρικού παιχνιδιού. Ευχαριστούμε πολύ την κ.Ελένη Βουτσίνου για ό,τι μας προσέφερε σ' αυτό το εγχείρημα.

Λουίζα Ρούσσου και Γλυκερία Τσιρονίκου - δασκάλες της Β1 και Β2 τάξης

Δεν έχετε δικαίωμα να υποβάλετε σχόλια.

Αναζήτηση

ΣΥΝΔΕΣΗ

Παρακαλούμε, δημιουργείστε λογαριασμό. Με τη δημιουργία λογαριασμού: 1.Θα διαθέτουμε το e-mail σας και θα σας στέλνουμε ενημερωτικά μηνύματα. 2.Αν είσαστε συνεδεδεμένοι θα μπορείτε να υποβάλετε σχόλια. Σημειώνουμε ότι, κατά την εγγραφή, θα ήταν προτιμότερο να αναγράφετε το όνομά σας πλήρες σε μικρή ελληνική γραφή. Ευχαριστούμε.

επισκεψιμοτητα

Επισκέπτες
54
Άρθρα
303
Δικτυακοί Σύνδεσμοι
2
Εμφανίσεις Άρθρων
276718

Τελευταία τροποποίηση

  • Last Modified: Τρίτη 30 Ιούλιος 2019, 16:54:15.