'

Δημοτικό Σχολείο Ποσειδωνίας Σύρου

TALOS - οι αρχικές συνεργασίες και ο λογότυπος - 5.0 out of 5 based on 1 vote
Αξιολόγηση Χρήστη:  / 1
ΧειρότεροΚαλύτερο 

TALOS - οι αρχικές συνεργασίες και ο λογότυπος

Μετά από πρόσκληση της Εθνικής Υπηρεσίας Υποστήριξης eTwinning και σχετικής αίτησής μας, επιλεγήκαμε ως σχολείο να υλοποιήσουμε ένα έργο βασισμένο σε δράση STEM (Science, Technology, Engineering and Mathematics). Σ' αυτό το πλαίσιο λάβαμε εξοπλισμό WeDo με σκοπό την αξιοποίησή του για τη δημιουργία σχετικού project.

Ξεκινήσαμε με την προσπάθεια ανεύρεσης εταίρων όπου και καταλήξαμε να βρισκόμαστε στο έργο εταίροι από τη Σύρο, τη Νάξο, την Αλεξανδρούπολη, τις Βρυξέλλες, το Λουξεμβούργο και την Κύπρο. Οι μαθητές κι οι μαθήτριες του Δ2 εντάχθηκαν σ' αυτή τη δράση.

  • Αποφασίστηκε τα παιδιά να παρουσιάσουν τους εαυτούς τους στο προγραμματιστικό περιβάλλον του Scratch, οπότε σ' αυτό το περιβάλλον ζωγράφισαν ρομπότ, ηχογράφησαν τις παρουσιάσεις τους (όπου ανέφεραν πώς ονομάζονται και τι τους αρέσει) και ανεβάσαμε κάθε ένα έργο Scratch από τα παιδιά. Τα παιδιά της τάξης συνεργάστηκαν ανά δύο. Αυτά τα ανεβάσαμε με ένα padlet καθώς και στο περιβάλλον του Scratch https://scratch.mit.edu/studios/4764581/.
  • Πραγματοποιήσαμε επικοινωνία μέσω τηλεδιάσκεψης μέσω της πλατφόρμας του TwinSpace με το 6ο σχολείο Ερμούπολης και το 5ο σχολείο Αλεξανδρούπολης. Αναζητήσαμε εικονίτσες από το Internet και μέσω της πλατφόρμας του TwinSpace ενημέρωσαν τα παιδιά το προφίλ τους κι έστειλαν μηνύματα σε παιδιά από άλλα σχολεία του έργου.
  • Αναζητήσαμε εικόνες στο Internet με λήμα: robot clipart και τις εισαγάγαμε σε προδιαμορφωμένα αρχεία κειμένου στο περιβάλλον του TwinSpace. Σ' αυτά τα ίδια αρχεία συνέβαλαν όλα τα σχολεία με τις διασχολικές ομάδες ώστε να συνδιαμορφωθούν ορισμένα Logo για το έργο. Αφού όλα τα συνεργαζόμενα σχολεία (με τις διασχολικές μας ομάδες) ολοκληρώσαμε τα αρχεία για το Logo του έργου, μπήκαμε στη διαδικασία της ψηφοφορίας. Ήταν μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα διαδικασία γιατί τα παιδιά έπρεπε να απεμπλακούν από τη λογική "του δικού μου Logo" καθώς πάνω σε κάθε Logo είχε συμβάλει διασχολική ομάδα. Συζητήσαμε και θέματα σεβασμού εφ' όσον επιλέξαμε να μην "χαλάσουμε" ιδέες που είχαν ήδη καταγραφεί στα Logo αλλά να τις επεκτείνουμε.Χαιρόμαστε για το τελικό Logo που προέκυψε τελικά και σας το παρουσιάζουμε.

Μαρία Ιωσηφίδου - εκπαιδευτικός της τάξης (ειδικότητα Πληροφορικής)

Δεν έχετε δικαίωμα να υποβάλετε σχόλια.

Αναζήτηση

ΣΥΝΔΕΣΗ

Παρακαλούμε, δημιουργείστε λογαριασμό. Με τη δημιουργία λογαριασμού: 1.Θα διαθέτουμε το e-mail σας και θα σας στέλνουμε ενημερωτικά μηνύματα. 2.Αν είσαστε συνεδεδεμένοι θα μπορείτε να υποβάλετε σχόλια. Σημειώνουμε ότι, κατά την εγγραφή, θα ήταν προτιμότερο να αναγράφετε το όνομά σας πλήρες σε μικρή ελληνική γραφή. Ευχαριστούμε.

επισκεψιμοτητα

Επισκέπτες
54
Άρθρα
303
Δικτυακοί Σύνδεσμοι
2
Εμφανίσεις Άρθρων
276527

Τελευταία τροποποίηση

  • Last Modified: Τρίτη 30 Ιούλιος 2019, 16:54:15.