'

Δημοτικό Σχολείο Ποσειδωνίας Σύρου

οι πόλεις της Α' τάξης - 5.0 out of 5 based on 1 vote
Αξιολόγηση Χρήστη:  / 1
ΧειρότεροΚαλύτερο 

Οι πόλεις της Α' τάξης

Οι μαθητές κι οι μαθήτριες της Α’ τάξης στο μάθημα της Πληροφορικής (Τ.Π.Ε.) χρησιμοποίησαν άλλη μια φορά το λογισμικό της ζωγραφικής. Αυτή τη φορά για να ασκηθούν στη χρησιμοποίηση γεωμετρικών σχημάτων, στη δημιουργία μίας συνολικής ζωγραφικής σύνθεσης, στην αποθήκευση αλλά και στην προσθήκη κειμένου στη ζωγραφιά. Και ποιο κείμενο είναι πιο απλό και κατάλληλο, για μια πρώτη φορά, από τα μικρά μας ονόματα; Τα παιδιά λοιπόν χρειάστηκε να «γυρίσουν» το πληκτρολόγιο από Αγγλικά σε Ελληνικά με Alt + Shift, να γράψουν το 1ο γράμμα κεφαλαίο με Shift πατημένο, να βάλουν τόνο κι ασφαλώς να βρουν τα γραμματάκια ένα- ένα στο πληκτρολόγιο.

Για να φτιάξουμε την πόλη μας όμως, που ήταν και το θέμα της ζωγραφιάς, χρησιμοποιήσαμε για πρώτη φορά και τη διαδικασία της αντιγραφής- επικόλλησης η οποία αποδείχτηκε μια όχι και τόσο εύκολη υπόθεση. Ζωγραφίσαμε λοιπόν μια μόνο πολυκατοικία, την επιλέξαμε, την αντιγράψαμε, την επικολλούσαμε, τη μετακινούσαμε, αλλάζαμε διαστάσεις κι αν θέλαμε αλλάζαμε πια και χρώματα. Και ξαφνικά… έγινε πόλη… κι έχει και τα ονόματά μας!

Μαρία Ιωσηφίδου - εκπαιδευτικός της τάξης (ειδικότητα Πληροφορικής

Δεν έχετε δικαίωμα να υποβάλετε σχόλια.

Αναζήτηση

ΣΥΝΔΕΣΗ

Παρακαλούμε, δημιουργείστε λογαριασμό. Με τη δημιουργία λογαριασμού: 1.Θα διαθέτουμε το e-mail σας και θα σας στέλνουμε ενημερωτικά μηνύματα. 2.Αν είσαστε συνεδεδεμένοι θα μπορείτε να υποβάλετε σχόλια. Σημειώνουμε ότι, κατά την εγγραφή, θα ήταν προτιμότερο να αναγράφετε το όνομά σας πλήρες σε μικρή ελληνική γραφή. Ευχαριστούμε.

επισκεψιμοτητα

Επισκέπτες
54
Άρθρα
303
Δικτυακοί Σύνδεσμοι
2
Εμφανίσεις Άρθρων
276809

Τελευταία τροποποίηση

  • Last Modified: Τρίτη 30 Ιούλιος 2019, 16:54:15.