'

Δημοτικό Σχολείο Ποσειδωνίας Σύρου

στο παραδοσιακό χωριατόσπιτο Γαδ-Βιδάλη - 5.0 out of 5 based on 1 vote
Αξιολόγηση Χρήστη:  / 1
ΧειρότεροΚαλύτερο 

Στο παραδοσιακό χωριατόσπιτο Γαδ-Βιδάλη

Σχετικά άρθρα:

Όλες αυτές οι επισκέψεις εντάσσονται στο πολιτιστικό πρόγραμμα "Τα αρχοντικά σπίτια και τα χωριατόσπιτα της περιοχής μας", που υλοποιούμε με τους μαθητές και τις μαθήτριές μας της Δ1 και της Δ2 τάξης.

Τελικό προϊόν όλων των εργασιών είναι ένα ντοκιμαντέρ. Ελπίζουμε στο καλύτερο!

Θέλοντας να εμπλουτίσουμε τις επισκέψεις μας στα σπίτια της περιοχής μας, στο πλαίσιο του προγράμματος "Τα αρχοντικά σπίτια και τα χωριατόσπιτα της περιοχής μας", επισκεφθήκαμε (οι μαθητές κι οι μαθήτριες της Δι και Δ2 τάξης κι οι συνοδοί εκπαιδευτικοί) το παραδοσιακό χωριατόσπιτο του κ.Μάρκου Βιδάλη και της συζύγου του Μαρίκας Βιδάλη-Γαδ.

Μας υποδέχθηκαν μια όμορφη και λαμπερή ημέρα και η επίσκεψη εξελίχθηκε απρόσμενα ωραία: όχι μόνο τα παιδιά πήραν μια εξαιρετική συνέντευξη (αφού είχαν προετοιμαστεί στις ερωτήσεις τους) αλλά και έπαιξαν με το σιδερένιο τσέρκι που τους έδωσε ο οικοδεσπότης. Γέλια, χαρές, φωνές! Ένα παιχνίδι πρωτόγνωρο...

Κι οι εκπλήξεις είχαν συνέχεια. Οδηγηθήκαμε στο άτυπο μουσείο παλιών αντικειμένων που μαζεύει με πολύ μεράκι κι αγάπη ο κ.Μάρκος Βιδάλης. Πόσα αντικείμενα είδαμε που έρχονται από το παρελθόν;! Οι ερωτήσεις των μικρών μας μαθητών έπεφταν βροχή για κάθε ένα αντικείμενο που τραβούσε τη ματιά τους: "Τι είναι αυτό;", "Τι κάνει;" , "Ποιοι το χρησιμοποιούσαν;". Δεν μπορούσαμε να φύγουμε εύκολα από αυτόν τον χώρο που φαίνεται να έχει εκεί συμπυκνωμένα πολλά, πολλά χρόνια.

Ευχαριστούμε τους οικοδεσπότες του σπιτιού για το φιλόξενο τρόπο που μας υποδέχθηκαν, για τη συνέντευξη που μας παραχώρησαν αλλά και για την αγάπη που δείχνουν στα αντικείμενα που χάνονται κι έτσι έχουν τη δυνατότητα τα παιδιά μας να δουν τα αντικείμενα αυτά και να αναρωτηθούν γι αυτά.

Συνοδοί εκπαιδευτικοί:

Μαρία Ιωσηφίδου - εκπαιδευτικός της τάξης (ειδικότητα Πληροφορικής) - υπεύθυνη προγράμματος

Μαριάννα Βακονδίου - δασκάλα της Δ2 τάξης - υπεύθυνη προγράμματος

  • vidali101.jpg
    big image
    vidali101.jpg
  • vidali102.jpg
    big image
    vidali102.jpg
  • vidali103.jpg
    big image
    vidali103.jpg
  • vidali104.jpg
    big image
    vidali104.jpg
  • vidali105.jpg
    big image
    vidali105.jpg
  • vidali106.jpg
    big image
    vidali106.jpg
  • vidali107.jpg
    big image
    vidali107.jpg
  • vidali108.jpg
    big image
    vidali108.jpg
  • vidali109.jpg
    big image
    vidali109.jpg
  • vidali110.jpg
    big image
    vidali110.jpg

Δεν έχετε δικαίωμα να υποβάλετε σχόλια.

Αναζήτηση

ΣΥΝΔΕΣΗ

Παρακαλούμε, δημιουργείστε λογαριασμό. Με τη δημιουργία λογαριασμού: 1.Θα διαθέτουμε το e-mail σας και θα σας στέλνουμε ενημερωτικά μηνύματα. 2.Αν είσαστε συνεδεδεμένοι θα μπορείτε να υποβάλετε σχόλια. Σημειώνουμε ότι, κατά την εγγραφή, θα ήταν προτιμότερο να αναγράφετε το όνομά σας πλήρες σε μικρή ελληνική γραφή. Ευχαριστούμε.

επισκεψιμοτητα

Επισκέπτες
54
Άρθρα
303
Δικτυακοί Σύνδεσμοι
2
Εμφανίσεις Άρθρων
276794

Τελευταία τροποποίηση

  • Last Modified: Τρίτη 30 Ιούλιος 2019, 16:54:15.