'

Δημοτικό Σχολείο Ποσειδωνίας Σύρου

δημιουργούμε κόμικς - 5.0 out of 5 based on 1 vote
Αξιολόγηση Χρήστη:  / 1
ΧειρότεροΚαλύτερο 

Δημιουργούμε κόμικς

Με τα παιδιά της Γ' τάξης δημιουργήσαμε κόμικς.

Μάλλον δεν είναι τόσο απλό όσο φαίνεται.

  • Οι μαθητές κι οι μαθήτριές μας άνοιξαν φακέλους όπου ήδη ήταν τοποθετημένες οι εικόνες των γνωστών τους κόμικς, εικόνες από Grafield, Λούκι Λουκ, Μαφάλντα, Μάγια η μέλισσα, Αστερίξ και Οβελίξ, Σνούπι. Χρειάσθηκε να συνεργαστούν για να αποφασίσουν ποιες φιγούρες θα χρησιμοποιήσουν.
  • Στη συνέχεια σ' ένα προδιαμορφωμένο αρχείο επεξεργαστή κειμένου άρχισαν να τοποθετούν τις φιγούρες, τις οποίες με τη σειρά τους τις επεξεργάζονταν (άλλαζαν το μέγεθός τους ή τις μετακινούσαν κατάλληλα).
  • Και φυσικά ακολουθούσε το κείμενο στα συννεφάκια. Έγραψαν το κείμενο, διόρθωσαν ορθογραφικά λάθη κι ακολούθησε το στόλισμα κάθε έτοιμου σχήματος.
  • Όμως να μην έχει τίτλο η ιστορία μας; Εισήγαγαν τον τίτλο με WordArt.
  • Και στο τέλος φυσικά υπέγραψαν το έργο τους. Να προσθέσουμε ότι κάθε τόσο χρειαζόταν να το αποθηκεύουν και να το βρίσκουν και πάλι.

Μπορούμε να απολαύσουμε τις δουλειές των παιδιών στον παρακάτω σύνδεσμο (κάνετε κλικ μέσα στην εικόνα) όπου τις έχουμε κάνει όλες μαζί ένα χαρούμενο, χρωματιστό βιβλίο!

Μαρία Ιωσηφίδου - η εκπαιδευτικός της τάξης (ειδικότητα Πληροφορικής)

 

 

Σχόλια   

# ΚΑΡΔΑΚΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ-ΣΟΦΙΑ 05-12-2015 00:35
ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΔΟΥΛΕΙΑ!ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΙΩΣΗΦΙΔΟΥ! :-)

Δεν έχετε δικαίωμα να υποβάλετε σχόλια.

Αναζήτηση

ΣΥΝΔΕΣΗ

Παρακαλούμε, δημιουργείστε λογαριασμό. Με τη δημιουργία λογαριασμού: 1.Θα διαθέτουμε το e-mail σας και θα σας στέλνουμε ενημερωτικά μηνύματα. 2.Αν είσαστε συνεδεδεμένοι θα μπορείτε να υποβάλετε σχόλια. Σημειώνουμε ότι, κατά την εγγραφή, θα ήταν προτιμότερο να αναγράφετε το όνομά σας πλήρες σε μικρή ελληνική γραφή. Ευχαριστούμε.

επισκεψιμοτητα

Επισκέπτες
54
Άρθρα
303
Δικτυακοί Σύνδεσμοι
2
Εμφανίσεις Άρθρων
276578

Τελευταία τροποποίηση

  • Last Modified: Τρίτη 30 Ιούλιος 2019, 16:54:15.