'

Δημοτικό Σχολείο Ποσειδωνίας Σύρου

ανακύκλωση και εννοιολογικοί χάρτες - 4.0 out of 5 based on 1 vote
Αξιολόγηση Χρήστη:  / 1
ΧειρότεροΚαλύτερο 

Ανακύκλωση και Εννοιολογικοί χάρτες

Σχετικά άρθρα:

Οι μαθητές κι οι μαθήτριες της Β' τάξης ασχολούνται με την ανακύκλωση. Ειδικότερα στο μάθημα της Πληροφορικής (Τ.Π.Ε.) ασχολήθηκαν με την ανακύκλωση των πλαστικών καπακιών και κατά συνέπεια και με την ανακύκλωση πλαστικού.

Συζητήσαμε ποια είναι η πρώτη ύλη του πλαστικού και πώς γίνεται η ανακύκλωσή του. Παρακολουθήσαμε για όλα αυτά σχετικά βίντεο. Για να τα εμπεδώσουμε και να τα βάλουμε σε μια σειρά δημιουργήσαμε εννοιολογικούς χάρτες, είτε με κεντρική έννοια την ανακύκλωση πλαστικού είτε με κεντρική έννοια την ανακύκλωση των πλαστικών καπακιών. Μ' αυτή την εργασία τα παιδιά συνεργατικά ασκήθηκαν επίσης στην πλητρολόγηση, στη διαμόρφωση κειμένου, στην εισαγωγή εικόνων αλλά κι εκφράστηκαν συμφωνα με την αισθητική τους αντίληψη.

Να επισημάνουμε ότι μαζεύουμε πλαστικά καπάκια στο εργαστήριο της Πληροφορικής τα οποία θα "αδειάσουμε" στον κάδο ανακύκλωσης καπακιών του σχολείου αφού πρώτα τον διακοσμήσουμε με καινούργιες αφίσες φτιαγμένες από τα παιδιά της Β' τάξης... αλλά αυτές είναι λεπτομέρειες για ένα άλλο άρθρο!

Μαρία Ιωσηφίδου - εκπαιδευτικός της τάξης (ειδικότητα Πληροφορικής)

Δεν έχετε δικαίωμα να υποβάλετε σχόλια.

Αναζήτηση

ΣΥΝΔΕΣΗ

Παρακαλούμε, δημιουργείστε λογαριασμό. Με τη δημιουργία λογαριασμού: 1.Θα διαθέτουμε το e-mail σας και θα σας στέλνουμε ενημερωτικά μηνύματα. 2.Αν είσαστε συνεδεδεμένοι θα μπορείτε να υποβάλετε σχόλια. Σημειώνουμε ότι, κατά την εγγραφή, θα ήταν προτιμότερο να αναγράφετε το όνομά σας πλήρες σε μικρή ελληνική γραφή. Ευχαριστούμε.

επισκεψιμοτητα

Επισκέπτες
54
Άρθρα
303
Δικτυακοί Σύνδεσμοι
2
Εμφανίσεις Άρθρων
276818

Τελευταία τροποποίηση

  • Last Modified: Τρίτη 30 Ιούλιος 2019, 16:54:15.