'

Δημοτικό Σχολείο Ποσειδωνίας Σύρου

παράξενες ιστορίες και όχι μόνο...από την ΣΤ τάξη - 5.0 out of 5 based on 2 votes
Αξιολόγηση Χρήστη:  / 2
ΧειρότεροΚαλύτερο 

Παράξενες ιστορίες και όχι μόνο... από την ΣΤ' τάξη

Τη σχολική χρονιά 2016-17 οι μαθητές κι οι μαθήτριες της ΣΤ' τάξης ασχολήθηκαν με την επεξεργασία εικόνας και την επεξεργασία βίντεο.

Θέλαμε να καταλήξουμε να έχουμε μικρές παράξενες ιστορίες που δεν μπορείς να τις έχεις "σε εικόνα" έτσι απλά. Δημιουργήσαμε λοιπόν εμείς τις εικόνες. Μ΄αυτόν τον τρόπο συνειδητοποιούμε πόσο εύκολο είναι να αλλοιωθεί μια εικόνα αλλά ταυτόχρονα και να αφήσουμε τη φαντασία να μας παέι ένα βήμα πιο πέρα.

Πώς δούλεψαν οι μαθητές κι οι μαθήτριες:

  • Από τον υπολογιστή τους συνδέθηκαν με τον κεντρικό υπολογιστή του εργαστηρίου και αντέγραψαν καταχωρημένες ήδη εικόνες σε φακέλους. Οι φάκελοι είχαν τις εξής κατηγορίες: ζώα, ρομπότ, πόλεις της Ευρώπης, φιγούρες από κόμικ, ουρανός, θάλασσα, ποδόσφαιρο, χορός.
  • Με αφορμή τους φακέλους, σκέφτηκαν τις ιστορίες τους και αποφάσισαν ποιες φιγούρες θα είναι οι ήρωες της ιστορίας τους και ποιες εικόνες θα αποτελέσουν το υπόβαθρο (background).
  • Χρησιμοποιώντας το λογισμικό επεξεργασίας εικόνας Gimp απομόνωσαν τις φιγούρες που είχαν επιλέξει από ό,τι τις περιέβαλε.
  • Επικόλλησαν τις απομονωμένες φιγούρες στις επιλεγμένες εικόνες - υπόβαθρα και τις εξήγαν ως αρχεία εικόνας.
  • Ανάλογα με την ιστορία, επαναλάμβαναν την προηγούμενη διαδικασία πολλές φορές τοποθετώντας κάθε φορά τη φιγούρα σε διαφορετική θέση (για να προσδώσουν μια αίσθηση κίνησης της φιγούρας).
  • Χρησιμοποιώντας λογισμικό επεξεργασίας βίντεο εισήγαγαν τις έτοιμες πλέον εικόνες βάζοντάς τες στη σειρά, τις ανέπτυξαν ώστε να έχουν την κατάλληλη χρονική διάρκεια, εισήγαγαν τίτλους αρχής και τέλους, εισήγαγαν υπότιτλους.
  • Εισήγαγαν ήχους τους οποίους διαχειρίστηκαν ώστε να "ανεβοκατεβάζουν" την ένταση.
  • Αποθήκευσαν και εξήγαν το έργο τους ως ταινία.

Όλες οι ταινιούλες βρίσκονται στο ιστολόγιο της ΣΤ' τάξης στην κατηγορία "βιντεο-ιστορίες". Επιλέγετε "βιντεο-ιστορίες" για να τις δείτε όλες. Κάθε μια έχει τη δική της χάρη. Σας καλούμε να τις απολαύσετε!

Παρακάτω σας παρουσιάζουμε μια ιστορία για να έχετε μια πρώτη ιδέα των έργων των παιδιών.

Μαρία Ιωσηφίδου - εκπαιδευτικός της τάξης (ειδικότητα Πληροφορικής)

 

Δεν έχετε δικαίωμα να υποβάλετε σχόλια.

Αναζήτηση

ΣΥΝΔΕΣΗ

Παρακαλούμε, δημιουργείστε λογαριασμό. Με τη δημιουργία λογαριασμού: 1.Θα διαθέτουμε το e-mail σας και θα σας στέλνουμε ενημερωτικά μηνύματα. 2.Αν είσαστε συνεδεδεμένοι θα μπορείτε να υποβάλετε σχόλια. Σημειώνουμε ότι, κατά την εγγραφή, θα ήταν προτιμότερο να αναγράφετε το όνομά σας πλήρες σε μικρή ελληνική γραφή. Ευχαριστούμε.

επισκεψιμοτητα

Επισκέπτες
54
Άρθρα
303
Δικτυακοί Σύνδεσμοι
2
Εμφανίσεις Άρθρων
276292

Τελευταία τροποποίηση

  • Last Modified: Τρίτη 30 Ιούλιος 2019, 16:54:15.