'

Δημοτικό Σχολείο Ποσειδωνίας Σύρου

Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου - 5.0 out of 5 based on 1 vote
Αξιολόγηση Χρήστη:  / 1
ΧειρότεροΚαλύτερο 

Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου (2 Απριλίου) αναλάβαμε ως τάξη να αναδείξουμε και να παρουσιάσουμε στα παιδιά του σχολείου μας την αξία της ανάγνωσης βιβλίων και της θετικής επίδρασης αυτών στην προσωπικότητά μας. Μάλιστα αφιερώσαμε τη μέρα αυτή  στην αξία του σεβασμού της διαφορετικότητας!

Πώς δουλέψαμε

Για ένα περίπου μήνα, παρακινούμενοι από το βιβλίο της Γλώσσας, διαβάζαμε βιβλία για τη διαφορετικότητα, όπως το Χαρούμενο λιβάδι, Έλμερ ο Παρδαλός ελέφαντας, Μαύρος Κότσυφας κι Άσπρος Γλάρος... και κάναμε δράσεις πάνω σε αυτά. Έπειτα, αφού κατανοήσαμε ότι όλοι είμαστε διαφορετικοί κι αυτό κάνει τη ζωή μας πιο μαγική και διαφορετική, αποφασίσαμε να γράψουμε το δικό μας παραμύθι για τη διαφορετικότητα και το σεβασμό σε αυτή!

Τα παραμύθια τα εικονογράφησαν οι μικρότερες τάξεις του σχολείου μας και οι μεγαλύτερες τάξεις ανέλαβαν  την πληκτρολόγησή τους στο εργαστήρι της πληροφορικής.

Την ημέρα της παρουσίασης, φροντίσαμε αρχικά να κάνουμε γνωστή στα παιδιά την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου και να αναδείξουμε την αξία της. Στη συνέχεια παρουσιάσαμε τα παραμύθια που δημιουργήσαμε!

Ακολουθούν:

  1. το υλικό της παρουσίασης
  2. το παραμύθι "Ο Ντότυ και η παρέα του" και
  3. το παραμύθι "Το Πεταλουδόπαιδο" :
View more presentations or Upload your own.

Ο Ντότυ κι η παρέα του

Με αφορμή το βιβλίο της Γλώσσας και το κείμενο  «Χαρούμενο λιβάδι» διαβάσαμε και άλλα παραμύθια όπως «Ελμερ, ο παρδαλός ελέφαντας» και μιλήσαμε για τη σημασία του σεβασμού στη διαφορετικότητα. Σκεφτήκαμε να γράψουμε κι εμείς  ένα  παραμύθι με έναν δικό μας ήρωα «διαφορετικό» με ιδιαίτερα χαρίσματα που θα το παρουσιάζαμε και στις άλλες τάξεις του σχολείου την Παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου. Για τη συγγραφή του δουλέψαμε ομαδικά μέσα στην τάξη και  την εικονογράφηση ζητήσαμε να την κάνουν  τα παιδιά του Α1 και  το εξώφυλλο οι μαθητές της Β τάξης. Έτσι εμπλέξαμε και άλλες τάξεις στη δράση αυτή. Η διαδικασία όλη και το αποτέλεσμα ενθουσίασε τα παιδιά και το χάρηκαν.

 

Το Πεταλουδόπαιδο

Το Πεταλουδόπαιδο είναι ένα παραμύθι αφιερωμένο στο σεβασμό στη διαφορετικότητα και στην αξία της φιλίας.

Το δημιουργήσαμε τα παιδιά του Γ2 σε συνεργασία με πολλά παιδιά του Δημοτικού Σχολείου Ποσειδωνίας στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου (2 Απριλίου).

Επηρεαστήκαμε κυρίως από το βιβλίο της Γλώσσας και το παραμύθι «Το χαρούμενο λιβάδι». Στη συνέχεια διαβάσαμε κι άλλα παραμύθια σχετικά με τη διαφορετικότητα και προσπαθήσαμε να καταλάβουμε πόσο σημαντικό και μαγικό είναι να διαφέρουμε και να σεβόμαστε αυτές τις διαφορές και στον εαυτό μας αλλά και στους άλλους.

Έπειτα γράψαμε όλοι μαζί την ιστορία μας με πρωταγωνιστή το Χαράλαμπο. Ακολούθησε η ανάγνωσή της σε μικρότερες τάξεις του σχολείου προκειμένου να τις ευαισθητοποιήσουμε εξίσου πάνω στο θέμα και  ζητήσαμε να μας τη φιλοτεχνήσουν.  Ευχαριστούμε λοιπόν θερμά τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς:

  • Του Α1 για την εικονογράφηση του παραμυθιού,
  • Της Β για το εξώφυλλο, το οποίο δούλεψαν τα παιδιά σε ομάδες κι εμείς επιλέξαμε έπειτα αυτό που μας άρεσε,
  • Το Ε1 για τη δακτυλογράφησή του.
 

Οι δασκάλες της Γ' τάξης,

Περπινιά Ειρήνη - Τσιρονίκου Γλύκα

Δεν έχετε δικαίωμα να υποβάλετε σχόλια.

Αναζήτηση

ΣΥΝΔΕΣΗ

Παρακαλούμε, δημιουργείστε λογαριασμό. Με τη δημιουργία λογαριασμού: 1.Θα διαθέτουμε το e-mail σας και θα σας στέλνουμε ενημερωτικά μηνύματα. 2.Αν είσαστε συνεδεδεμένοι θα μπορείτε να υποβάλετε σχόλια. Σημειώνουμε ότι, κατά την εγγραφή, θα ήταν προτιμότερο να αναγράφετε το όνομά σας πλήρες σε μικρή ελληνική γραφή. Ευχαριστούμε.

επισκεψιμοτητα

Επισκέπτες
54
Άρθρα
303
Δικτυακοί Σύνδεσμοι
2
Εμφανίσεις Άρθρων
276638

Τελευταία τροποποίηση

  • Last Modified: Τρίτη 30 Ιούλιος 2019, 16:54:15.