'

Δημοτικό Σχολείο Ποσειδωνίας Σύρου

"Ταξίδι στους δρόμους της... εξέλιξης" - 5.0 out of 5 based on 2 votes
Αξιολόγηση Χρήστη:  / 2
ΧειρότεροΚαλύτερο 

"Ταξίδι στους δρόμους της εξέλιξης"

  • Οι συναντήσεις μας: Στις 30 Οκτωβρίου 2016 μαζευτήκαμε για πρώτη φορά μέσα στη σχολική χρονιά τα μέλη της ομάδας ρομποτικής. Αποφασίσαμε να συναντιόμαστε κάθε φορά την Κυριακή το απόγευμα.
  • Η απόφασή μας: Είδαμε βίντεο με μηχανισμούς κι αποφασίσαμε ότι θα δουλέψουμε για να πάρουμε μέρος στον Διαγωνισμό ρομποτικής για Δημοτικά με θέμα "Οχήματα και μεταφορές του αύριο".
  • Το όνομα της ομάδας μας: Cool 7 Robots.
  • Το πρώτο γενικό πλάνο: Έχοντας πραγματοποιήσει αναζήτηση στο Διαδίκτυο καταλήξαμε να κατασκευάσουμε ένα διαμπερές λεωφορείο, δηλαδή ένα λεωφορείο διώροφο το οποίο θα  μπορούν να το διαπερνούν οχήματα τα οποία κινούνται στον δρόμο ενώ στον δεύτερο όροφο θα υπάρχουν κανονικά επιβάτες.
  • Το σενάριό μας: το λεωφορείο κινείται κανονικά και με αισθητήρα κίνησης σταματά σε μια σκάλα στην οποία βρίσκονται άτομα που θα επιβιβαστούν. Όταν είναι σταματημένο μπορεί να ανοιγοκλείνει μια πόρτα με αισθητήρα κίνησης για να εισέρχονται στο λεωφορείο οι επιβάτες. Το λεωφορείο συνεχίζει την κίνησή του και σταματά με τον αισθητήρα κίνησης όταν περάσει κοντά από μια πολυκατοικία. Παράλληλα, ένα αυτοκίνητο κινείται με πορεία κάτω από το λεωφορείο. Όταν "βγει" από το λεωφορείο στρίβει και σταματά με αισθητήρα κλίσης.
  • Προβλήματα που αντιμετωπίσαμε: Το μέγεθος του λεωφορείου είναι σχετικά μεγάλο ώστε να μπορεί το αυτοκίνητο να περνά από κάτω. Η μεταφορά της κίνησης στους μπροστινούς τροχούς είχε μεγάλη διαδρομή. Το αυτοκίνητο θέλαμε να μπορεί να στρίβει. Έχοντας στη διάθεσή μας έναν κινητήρα για το αυτοκίνητο, η δυνατότητα να στρίβει αποτέλεσε πραγματικό πρόβλημα.
  • Η ομάδα: Τα παιδιά διέβλεπαν προβλήματα, αναζητούσαν λύσεις, εφάρμοζαν ιδέες, εμπλούτιζαν πράγματα και καταστάσεις σε ένα κλίμα εξαιρετικό! Συνεργασία, φιλία, πειράγματα, λεκτικοί κώδικες και γέλια... πολλά γέλια!

Χίλια ευχαριστώ στα εξαιρετικά αυτά παιδιά που μου έδωσαν την ευκαρία να χαρώ μαζί τους σε ένα δημιουργικό πλαίσιο. Την Κυριακή 12 Μαρτίου 2017 που δεν είχαμε πλέον συνάντηση για το ρομποτάκι, πραγματικά κάτι έλειπε από το κυριακάτικο απόγευμα...

Σας καλούμε να παρακολουθήσετε το βίντεό μας για να έχετε μια εικόνα και να χαρείτε μαζί μας...

Ιωσηφίδου Μαρία - εκπαιδευτικός της τάξης (ειδικότητα Πληροφορικής)

Δεν έχετε δικαίωμα να υποβάλετε σχόλια.

Αναζήτηση

ΣΥΝΔΕΣΗ

Παρακαλούμε, δημιουργείστε λογαριασμό. Με τη δημιουργία λογαριασμού: 1.Θα διαθέτουμε το e-mail σας και θα σας στέλνουμε ενημερωτικά μηνύματα. 2.Αν είσαστε συνεδεδεμένοι θα μπορείτε να υποβάλετε σχόλια. Σημειώνουμε ότι, κατά την εγγραφή, θα ήταν προτιμότερο να αναγράφετε το όνομά σας πλήρες σε μικρή ελληνική γραφή. Ευχαριστούμε.

επισκεψιμοτητα

Επισκέπτες
54
Άρθρα
303
Δικτυακοί Σύνδεσμοι
2
Εμφανίσεις Άρθρων
276970

Τελευταία τροποποίηση

  • Last Modified: Τρίτη 30 Ιούλιος 2019, 16:54:15.