'

Δημοτικό Σχολείο Ποσειδωνίας Σύρου

"Υγεία πάνω απ' όλα" - η ταινία - 5.0 out of 5 based on 2 votes
Αξιολόγηση Χρήστη:  / 2
ΧειρότεροΚαλύτερο 

"Υγεία πάνω απ' όλα" - η ταινία

Για άλλη μια χρονιά δημιουργήσαμε μια κινηματογραφική ομάδα με μαθητές και μαθήτριες της ΣΤ' τάξης του Δημοτικού σχολείου Ποσειδωνίας: Τελικός σκοπός; Η δικιά μας ταινία, αυτή με τις ιδέες μας, το σενάριό μας και με τους/τις ηθοποιούς μας, ασφαλώς!

Η πορεία μακρά: Είδαμε ταινίες ασπρόμαυρες και βουβές. Γελάσαμε, συγκινηθήκαμε κι αναρωτηθήκαμε. Ποιο είναι το κοινωνικό πλαίσιο στο οποίο γυρίζεται μια ταινία; Τι θέλει να πει η ταινία πίσω από την εικόνα; Μια δεύτερη ανάγνωση. Πού βρίσκεται η κάμερα; Κινείται; Πόσα πλάνα μπορεί να έχει μια σκηνή; Το πλάνο είναι κοντινό (γκρο-πλαν) ή μακρινό; Η ταινία επιφυλάσσει εκπλήξεις, έχει σασπένς;

Κι ήρθε η ώρα της δικιάς μας ταινίας. Προτάθηκαν πολλά σενάρια και στο τέλος ψηφίσαμε ένα σενάριο που αφορά στην ασφάλεια στο Διαδίκτυο (προσωπικά δεδομένα, εθισμός, παραπληροφόρηση). Όμως υπήρξε μια γενική απαίτηση: Να είναι κωμωδία! Δύσκολοοο;;;!!!

Ορίσαμε ομάδες: μοντάζ, σκηνοθέτες, συγγραφική ομάδα, κάμερες, η ομάδα της μουσικής. Κι οι ηθοποιοί: ασφαλώς κι όλοι ήθελαν να παίξουν... Η συγγραφική ομάδα έγραψε το σενάριο, η μια ιδέα πάνω στην άλλη, πραγματικός καταιγισμός ιδεών. Κι ύστερα έπρεπε οι σκηνές να γίνουν αλήθεια, μια αλήθεια κινηματογραφική, μια υλοποίηση σκηνών για θέαση.  Οι γονείς μας άνοιξαν τα σπίτια τους, μας φιλοξένησαν, μας κέρασαν... έπαιξαν κι όλας! Να' ναι καλά! Στα σπίτια όπου γυρίζονταν οι σκηνές γινόταν χαμός: φωνές, γέλια, πολλά γέλια, "τα κλικ γίνανε;", η κλακέτα (δώρο γονέα) σε μεγάλη δράση, και "κατ" και πάλι η σκηνή από την αρχή, και πάλι "τι έλεγα;". Μα λίγα από αυτά, για πρώτη φορά, βρίσκονται στους τίτλους τέλους. Αξέχαστες και πολλές ώρες και το μοντάζ. Προσέχαμε να μην κάνουμε κάποιο λάθος, να "κόψουμε" και να "ράψουμε" σωστά.

Και φυσικά, η μουσική! Γίνεται ταινία χωρίς μουσική; Και μάλιστα έχουμε "καλομάθει" στην άψογη συνεργασία με την κ.Ειρήνη Μυτιληναίου, την εκπαιδευτικό μουσικής του σχολείου μας που καθοδηγεί τα παιδιά με ένα τρόπο που οι δημιουργίες τους βραβεύονται. Και αυτήν τη χρονιά, η μουσική είναι υπέροχη, με τα παιδιά να παίζουν αρμόνιο και κιθάρες!

Ευχαριστούμε: Τους γονείς για την υποστήριξή τους, τις ατέλειωτες μετακινήσεις, για τη φιλοξενία που μας παρείχαν, για τη συμμετοχή τους, για τα κεράσματα τους, για την κλακέτα (διαθέσιμη και στις επόμενες ταινίες), τη διάθεση του αμαξίδιου. Τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς και τη Διεύθυνση του σχολείου για την υποστήριξή τους αλλά και για τα... πειράγματά τους (πάντα εμψυχωτικά!).

Προσωπικά, ευχαριστώ τη συνάδελφο κ.Ειρήνη Μυτιληναίου που πάντα μαζί με τα παιδιά δημιουργούν μια μουσική που πάει την ταινία πολλά βήματα μπροστά! Ευχαριστώ και τα παιδιά που μου χάρισαν πολλές - πολλές στιγμές με γέλια, με πειράγματα, δημιουργικές, φανταστικές και ευφάνταστες. Μπράβο στα παιδιά!

Με την ταινία μας αυτή θα λάβουμε μέρος στον 9ο Διεθνή Διαγωνισμό Μαθητικών Ταινιών Μικρού Μήκους.

Καλοτάξιδη!

Μαρία Ιωσηφίδου - υπεύθυνη εκπαιδευτικός της κινηματογραφικής ομάδας

Δεν έχετε δικαίωμα να υποβάλετε σχόλια.

Αναζήτηση

ΣΥΝΔΕΣΗ

Παρακαλούμε, δημιουργείστε λογαριασμό. Με τη δημιουργία λογαριασμού: 1.Θα διαθέτουμε το e-mail σας και θα σας στέλνουμε ενημερωτικά μηνύματα. 2.Αν είσαστε συνεδεδεμένοι θα μπορείτε να υποβάλετε σχόλια. Σημειώνουμε ότι, κατά την εγγραφή, θα ήταν προτιμότερο να αναγράφετε το όνομά σας πλήρες σε μικρή ελληνική γραφή. Ευχαριστούμε.

επισκεψιμοτητα

Επισκέπτες
54
Άρθρα
303
Δικτυακοί Σύνδεσμοι
2
Εμφανίσεις Άρθρων
276299

Τελευταία τροποποίηση

  • Last Modified: Τρίτη 30 Ιούλιος 2019, 16:54:15.