'

Δημοτικό Σχολείο Ποσειδωνίας Σύρου

μονάδες εισόδου - εξόδου - 5.0 out of 5 based on 1 vote
Αξιολόγηση Χρήστη:  / 1
ΧειρότεροΚαλύτερο 

Μονάδες εισόδου - εξόδου του υπολογιστικού συστήματος

Θέλοντας να γνωρίσουμε με μεγαλύτερη ακρίβεια το υπολογιστικό μας σύστημα και να δούμε μια πρώτη κατηγοριοποίηση αντικειμένων, οι μαθητές κι οι μαθήτριες της Β' τάξης ήρθαν σε επαφή με τις έννοιες "μονάδες εισόδου και εξόδου του υπολογιστικού συστήματος".

Συζητήσαμε τι σημαίνει "είσοδος" και τι "έξοδος". Δώσαμε παραδείγματα από την καθημερινή μας ζωή. π.χ. ανοίγω την πόρτα και μπαίνω σε ένα χώρο ή βγαίνω από αυτόν.

Αναφερθήκαμε στις συσκευές του υπολογιστικού συστήματος που έχουμε στο εργαστήριό μας και τις κατηγοροιοποιήσαμε για πρώτη φορά. Σκανάραμε και στον σαρωτή μας κι η έκπληξη μεγάλη όταν αυτό που σκανάραμε το είδαμε στην οθόνη!

Με ένα λογισμικό εννοιολογικής χαρτογράφησης καταγράψαμε αυτά που είχαν ειπωθεί. Οι στόχοι αυτής της διαδικασίας πολλαπλοί:

  • Να ασκηθούμε στον ορισμό κατηγοριών.
  • Να τοποθετήσουμε τις συσκευές στις οποίες είχαμε αναφερθεί.
  • Να ασκηθούμε στην πληκτρολόγηση και στη διαχείριση αντικειμένων (αναζήτηση στο λογισμικό, αυξομείωση μεγέθους εικόνων, μετακίνηση)
  • Να εφαρμόσουμε χρώματα για ένα όμορφο αισθητικό αποτέλεσμα στο οποίο όμως θέσαμε και ένα περιορισμό: τα αντικείμενα κάθε κατηγορίας να έχουν το ίδιο χρώμα.
  • Να αποθηκεύσουμε και να ανακτήσουμε πολλές φορές το αρχείο μας.
  • Να συνεργαστούμε και να βάλουμε τις φατσούλες μας με τα ονόματά μας.

Μαρία Ιωσηφίδου - εκπαιδευτικός της τάξης (ειδικότητα Πληροφορικής)

 

Δεν έχετε δικαίωμα να υποβάλετε σχόλια.

Αναζήτηση

ΣΥΝΔΕΣΗ

Παρακαλούμε, δημιουργείστε λογαριασμό. Με τη δημιουργία λογαριασμού: 1.Θα διαθέτουμε το e-mail σας και θα σας στέλνουμε ενημερωτικά μηνύματα. 2.Αν είσαστε συνεδεδεμένοι θα μπορείτε να υποβάλετε σχόλια. Σημειώνουμε ότι, κατά την εγγραφή, θα ήταν προτιμότερο να αναγράφετε το όνομά σας πλήρες σε μικρή ελληνική γραφή. Ευχαριστούμε.

επισκεψιμοτητα

Επισκέπτες
54
Άρθρα
303
Δικτυακοί Σύνδεσμοι
2
Εμφανίσεις Άρθρων
276740

Τελευταία τροποποίηση

  • Last Modified: Τρίτη 30 Ιούλιος 2019, 16:54:15.