'

Δημοτικό Σχολείο Ποσειδωνίας Σύρου

Οι αριθμομηχανές της ΣΤ' τάξης

Οι μαθητές και μαθήτριες της ΣΤ' τάξης δημιούργησαν αριθμομηχανές για τις τέσσερεις πράξεις (πρόσθεση, αφαίρεση, πολλαπλασιαμό, διαίρεση) χρησιμοποιώντας το προγραμματιστικό περιβάλλον του Scratch 2.0. Κάθε ομάδα είχε τη δικιά της έμπνευση για το όμορφο περιβάλλον της αριθμομηχανής της αλλά τις εντολές που χρησιμοποιήθηκαν τις συζητήσαμε όλοι μαζί, λύνοντας απορίες στα συνεχόμενα προβλήματα που προέκυπταν. Για την έννοια της μεταβλητής, παίξαμε ένα θεατρικό παιχνίδι ώστε νε εμπεδωθεί το γεγονός ότι κάθε μεταβλητή έχει αμετάβλητο όνομα αλλά αλλάζει περιεχόμενο. Δόθηκε επίσης προσοχή στο γεγονός ότι η διαίρεση με το 0 είναι αδύνατη.

Οι εργασίες των παιδιών έχουν αναρτηθεί στον χώρο του Scratch και για να διαλέξετε την αριθμομηχανή σας και να κάνετε τις πράξεις σας, κάνετε κλικ εδώ.

Μαρία Ιωσηφίδου - Η εκπαιδευτικός της τάξης (ειδικότητα Πληροφορικής)

Δεν έχετε δικαίωμα να υποβάλετε σχόλια.

Αναζήτηση

ΣΥΝΔΕΣΗ

Παρακαλούμε, δημιουργείστε λογαριασμό. Με τη δημιουργία λογαριασμού: 1.Θα διαθέτουμε το e-mail σας και θα σας στέλνουμε ενημερωτικά μηνύματα. 2.Αν είσαστε συνεδεδεμένοι θα μπορείτε να υποβάλετε σχόλια. Σημειώνουμε ότι, κατά την εγγραφή, θα ήταν προτιμότερο να αναγράφετε το όνομά σας πλήρες σε μικρή ελληνική γραφή. Ευχαριστούμε.

επισκεψιμοτητα

Επισκέπτες
54
Άρθρα
303
Δικτυακοί Σύνδεσμοι
2
Εμφανίσεις Άρθρων
276476

Τελευταία τροποποίηση

  • Last Modified: Τρίτη 30 Ιούλιος 2019, 16:54:15.