'

Δημοτικό Σχολείο Ποσειδωνίας Σύρου

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
ΧειρότεροΚαλύτερο 

Ήρθε η άνοιξη...στον κειμενογράφο!

Τα παιδιά της Α' τάξης ασχολήθηκαν με την επεξεργασία κειμένου. Οι στόχοι πολλαπλοί: από το να χειριστούν βασικά πλήκτρα του πληκτρολόγιου (αλλαγή γλώσσας, γράμματα, άνοιγμα παραγράφου) μέχρι να μορφοποιήσουν τις γραμματοσειρές (χρώματα, μέγεθος, έντονα) και την παράγραφο (στοίχιση). Επίσης, να εκφραστούν εισάγοντας εικόνες από συλλογή (σχετικές με το θέμα - όσο το δυνατόν) και σχήματα ώστε να παραδώσουν ένα κείμενο ελκυστικό που να το χαίρονται.

Το κείμενο ήταν κοινό για όλα τα παιδιά. Τα παιδιά αντέγραψαν το κείμενο από φύλλο εργασίας και το επικόλλησαν σε ένα καινούργιο αρχείο, πληκτρολόγησαν την επικεφαλίδα, ασκήθηκαν στις μορφοποιήσεις, διαχειρίστηκαν αντικείμενα (εικόνες και σχήματα) και πληκτρολόγησαν το όνομά τους κι αποθήκευαν... και πάλι αποθήκευαν... και πάλι αποθήκευαν γιατί ασφαλώς για όλα αυτά χρειαστήκαμε κάποιες διδακτικές ώρες. Κι ήταν κι αυτό μέσα στους στόχους: να αντιληφθούν για άλλη μια φορά την αναγκαιότητα και χρησιμότητα της αποθήκευσης.

 

Μαρία Ιωσηφίδου - εκπαιδευτικός της τάξης (ειδικότητα Πληροφορικής)

Δεν έχετε δικαίωμα να υποβάλετε σχόλια.

Αναζήτηση

ΣΥΝΔΕΣΗ

Παρακαλούμε, δημιουργείστε λογαριασμό. Με τη δημιουργία λογαριασμού: 1.Θα διαθέτουμε το e-mail σας και θα σας στέλνουμε ενημερωτικά μηνύματα. 2.Αν είσαστε συνεδεδεμένοι θα μπορείτε να υποβάλετε σχόλια. Σημειώνουμε ότι, κατά την εγγραφή, θα ήταν προτιμότερο να αναγράφετε το όνομά σας πλήρες σε μικρή ελληνική γραφή. Ευχαριστούμε.

επισκεψιμοτητα

Επισκέπτες
54
Άρθρα
303
Δικτυακοί Σύνδεσμοι
2
Εμφανίσεις Άρθρων
276803

Τελευταία τροποποίηση

  • Last Modified: Τρίτη 30 Ιούλιος 2019, 16:54:15.