'

Δημοτικό Σχολείο Ποσειδωνίας Σύρου

ανακυκλώνουμε καπάκια - 5.0 out of 5 based on 1 vote
Αξιολόγηση Χρήστη:  / 1
ΧειρότεροΚαλύτερο 

Ανακυκλώνουμε καπάκια

Σχετικά άρθρα:

Στο πλαίσιο του προγράμματος ανακύκλωσης που υλοποιούν τα παιδιά της Β' τάξης στην ώρα της Ευέλικτης Ζώνης με τις δασκάλες τους Θώμη Τριανταφύλλου και Λουίζα Ρούσσου κι έχοντας ήδη μιλήσει για την ανακύκλωση πλαστικού και την ανακύκλωση πλαστικών καπακιών, είπαμε να περάσουμε στη δράση. Ο σκοπός μας: να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας.

Ο κάδος ανακύκλωσης καπακιών του σχολείου μας ήταν ήδη διακοσμημένος με τις δημιουργίες των παιδιών της σημερινής ΣΤ' τάξης όταν αυτά τα παιδιά πήγαιναν Δ' τάξη και επόμενο ήταν αυτές οι παλιές αφίσες να είναι "ταλαιπωρημένες" από τον καιρό και τον χρόνο.  Παράλληλα λοιπόν, στο μάθημα της Πληροφορικής (Τ.Π.Ε.) δημιουργήσαμε καινούργιες αφισούλες για να διακοσμήσουμε τον κάδο. Στον κειμενογράφο, οι μαθητές κι οι μαθήτριες της Β' τάξης, πληκτρολόγησαν τον τίτλο της αφίσας, τον μορφοποίησαν (στοίχιση, χρώμα, μέγεθος), εισήγαγαν εικόνες καπακιών, φιγούρες κι έτοιμα σχήματα. Πληκτρολόγησαν κείμενο στα σχήματα τα οποία στη συνέχεια μορφοποίησαν. Κατέγραψαν και τα ονόματά τους.

Όταν οι αφίσες ήταν έτοιμες πήγαμε στον κάδο ανακύκλωσης. Εκεί αφαιρέσαμε τις παλιές εργασίες και στη συνέχεια τοποθετήσαμε τις καινούργιες. Μα η χαρά η μεγάλη εκδηλώθηκε όταν ρίχναμε τα καπάκια που είχαμε ήδη μαζέψει και τα είχαμε φυλάξει γι αυτή τη στιγμή! Κι όλο αυτό θα έχει συνέχεια όταν παραδώσουμε τα καπάκια για να πιάσουν τόπο! Συνεχίζουμε να μαζεύουμε καπάκια! Σας καλούμε να μας βοηθήσετε σ' αυτή μας τη δράση...

Μαρία Ιωσηφίδου (εκπαιδευτικός της τάξης - ειδικότητα Πληροφορικής)

Δεν έχετε δικαίωμα να υποβάλετε σχόλια.

Αναζήτηση

ΣΥΝΔΕΣΗ

Παρακαλούμε, δημιουργείστε λογαριασμό. Με τη δημιουργία λογαριασμού: 1.Θα διαθέτουμε το e-mail σας και θα σας στέλνουμε ενημερωτικά μηνύματα. 2.Αν είσαστε συνεδεδεμένοι θα μπορείτε να υποβάλετε σχόλια. Σημειώνουμε ότι, κατά την εγγραφή, θα ήταν προτιμότερο να αναγράφετε το όνομά σας πλήρες σε μικρή ελληνική γραφή. Ευχαριστούμε.

επισκεψιμοτητα

Επισκέπτες
54
Άρθρα
303
Δικτυακοί Σύνδεσμοι
2
Εμφανίσεις Άρθρων
276276

Τελευταία τροποποίηση

  • Last Modified: Τρίτη 30 Ιούλιος 2019, 16:54:15.