'

Δημοτικό Σχολείο Ποσειδωνίας Σύρου

οι περιπέτειες του Οδυσσέα - 5.0 out of 5 based on 2 votes
Αξιολόγηση Χρήστη:  / 2
ΧειρότεροΚαλύτερο 

Οι περιπέτειες του Οδυσσέα

Στο πλαίσιο πολιτιστικού προγράμματος Ιστορίας που εκπονούμε και τα δύο τμήματα της Γ' τάξης του Δημοτικού Σχολείου Ποσειδωνίας οργανώσαμε δράση θεατρικού παιχνιδιού για την ενότητα «Οι περιπέτειες του Οδυσσέα» του σχολικού βιβλίου.
Στόχος μας ήταν τα παιδιά να έρθουν σε επαφή βιωματικά με τις περιπέτειες του Οδυσσέα και να μάθουν από αυτές τα στοιχεία που μας άφησε ο Όμηρος παίζοντας και διασκεδάζοντας.
Η δράση αυτή κράτησε τέσσερα δίωρα και πραγματοποιήθηκε από τις 16/3/2017 - 6/4/2017.
Εμψυχώτριά μας ήταν η κ. Ελένη Βουτσίνου η οποία έδεσε πολύ δημιουργικά το κείμενο του σχολικού βιβλίου και των πηγών του με δραστηριότητες θεατρικού παιχνιδιού. Την ευχαριστούμε θερμά!

Στο video ακούγονται οι μουσικές:
«Σιγά η πατρίδα κοιμάται» & «Το τραγούδι των Σειρήνων» του Δ. Σαββόπουλου από την παράσταση «Οδυσσεβάχ» της Ξ. Καλογεροπούλου και οι οποίες μας συντρόφευσαν και κατά τη διάρκεια της δράσης αυτής.

Τάξη Γ'

Υπεύθυνες δασκάλες: Τσιρονίκου Γλυκερία και Περπινιά Ειρήνη

Σχόλια   

# Νίκος Ψαρρός 20-04-2017 09:03
Συγχαρητήρια! Φοβερή Δουλειά! Ας ελπίσουμε η συνεργασία γονέων σχολείου να συνεχιστεί και να δούμε ανάλογης ποιότητας προγράμματα γιατί το έχουμε ανάγκη.

Δεν έχετε δικαίωμα να υποβάλετε σχόλια.

Αναζήτηση

ΣΥΝΔΕΣΗ

Παρακαλούμε, δημιουργείστε λογαριασμό. Με τη δημιουργία λογαριασμού: 1.Θα διαθέτουμε το e-mail σας και θα σας στέλνουμε ενημερωτικά μηνύματα. 2.Αν είσαστε συνεδεδεμένοι θα μπορείτε να υποβάλετε σχόλια. Σημειώνουμε ότι, κατά την εγγραφή, θα ήταν προτιμότερο να αναγράφετε το όνομά σας πλήρες σε μικρή ελληνική γραφή. Ευχαριστούμε.

επισκεψιμοτητα

Επισκέπτες
54
Άρθρα
303
Δικτυακοί Σύνδεσμοι
2
Εμφανίσεις Άρθρων
276631

Τελευταία τροποποίηση

  • Last Modified: Τρίτη 30 Ιούλιος 2019, 16:54:15.