'

Δημοτικό Σχολείο Ποσειδωνίας Σύρου

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
ΧειρότεροΚαλύτερο 

Μέσα γραφής - εννοιολογικοί χάρτες

Στο πλαίσιο του μαθήματος ΤΠΕ (Τεχνολογίες της Πληροφορίας και των Επικοινωνιών) με τους μαθητές και τις μαθήτριες της Γ' τάξης ασχολούμαστε με το θέμα: "Μέσα γραφής". Είδαμε σχετικά βίντεο που αναφέρονταν στη γραφή σε πηλό, στον τρόπο δημιουργίας παπύρου και περγαμηνής, στη λογική της σφραγίδας - τυπογραφείου, σε ένα αστείο ρεσιτάλ με πρώτο μουσικό όργανο μια γραφομηχανή,  στον τρόπο δημιουργίας του χαρτιού ξεκινώντας από το δέντρο αλλά και στον τρόπο ανακύκλωσής του. Στο τέλος, αναφερθήκαμε φυσικά και στο πληκτρολόγιο...

Θέλοντας να βάλουμε σε μια σειρά τα δεδομένα που είχαμε, κάναμε μια προσπάθεια καταγραφής τους σε έναν εννοιολογικό χάρτη. Είναι μια τεχνική διδασκαλίας και μια στρατηγική μάθησης που σκοπεύει να βοηθήσει τους μαθητές να μάθουν έννοιες με ουσιαστικό τρόπο (Βασιλοπούλου, 2001:σελ.27). Αναλυτικότερα για την εννοιολογική χαρτογράφηση μπορείτε να δείτε σχετικό link: εννοιολογικοί χάρτες.

Παρακάτω μπορούμε να χαρούμε τις εργασίες των μαθητών και μαθητριών.

Μαρία Ιωσηφίδου - εκπαιδευτικός της τάξης (ειδικότητα Πληροφορικής)

 

Δεν έχετε δικαίωμα να υποβάλετε σχόλια.

Αναζήτηση

ΣΥΝΔΕΣΗ

Παρακαλούμε, δημιουργείστε λογαριασμό. Με τη δημιουργία λογαριασμού: 1.Θα διαθέτουμε το e-mail σας και θα σας στέλνουμε ενημερωτικά μηνύματα. 2.Αν είσαστε συνεδεδεμένοι θα μπορείτε να υποβάλετε σχόλια. Σημειώνουμε ότι, κατά την εγγραφή, θα ήταν προτιμότερο να αναγράφετε το όνομά σας πλήρες σε μικρή ελληνική γραφή. Ευχαριστούμε.

επισκεψιμοτητα

Επισκέπτες
54
Άρθρα
303
Δικτυακοί Σύνδεσμοι
2
Εμφανίσεις Άρθρων
276544

Τελευταία τροποποίηση

  • Last Modified: Τρίτη 30 Ιούλιος 2019, 16:54:15.