'

Δημοτικό Σχολείο Ποσειδωνίας Σύρου

"δύο κόσμοι συναντιούνται" - 5.0 out of 5 based on 1 vote
Αξιολόγηση Χρήστη:  / 1
ΧειρότεροΚαλύτερο 
σχετικό άρθρο

"Δύο κόσμοι συναντιούνται"

Κατά την έναρξη της σχολικής χρονιάς 2015-16 δημιουργήθηκε η ομάδα ρομποτικής "Τα επτάστερα" η οποία συναντιόταν κάθε Κυριακή απόγευμα, αρχής γενομένης από 25/10/2015. Τα παιδιά που αποτέλεσαν τα μέλη της ομάδας είναι έξι παιδιά από την Ε' τάξη. Σκοπός της ομάδας ήταν η δημιουργία ενός έργου ρομποτικής με το οποίο και τελικά λάβαμε μέρος στους Περιφερειακούς αγώνες του 2ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού ρομποτικής για Δημοτικά με θέμα "Ο γαλαξίας μας".

Στο έργο μας, σχετικό με το γενικότερο θέμα του διαγωνισμού, δώσαμε το όνομα "Δύο κόσμοι συναντιούνται". Σε κάποιον απομακρυσμένο πλανήτη του γαλαξία μας ένα γήινο όχημα συναντά ένα UFO. Αυτές οι κατασκευές συνδέονται με τον υπολογιστή και επικοινωνώντας με το προγραμματιστικό περιβάλλον του Scarcth κινούνται διαθέτοντας κινητήρες, γρανάζια, άξονες, αισθητήρες και φυσικά... τουβλάκια LEGO. Για την υλοποίηση του τελικού μας έργου, το οποίο προκρίθηκε για τον τελικό Διαγωνισμό στην Αθήνα, προβληματιστήκαμε, προγραμματίσαμε, κατασκευάσαμε, συνδυάσαμε, διαμορφώσαμε, αναζητήσαμε, μάθαμε, κουραστήκαμε, φωνάξαμε και... γελάσαμε.

Ευχαριστούμε όσους μας συμπαραστάθηκαν, τους γονείς των παιδιών για το αδιάλειπτο πήγαινε- έλα στα κυριακάτικα απογεύματα και την στήριξη σε όλα τα επίπεδα και τον σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας για την οικονομική του συμβολή.

Προσωπικά, ευχαριστώ τα παιδιά για τις δημιουργικές ώρες που περάσαμε μαζί! Να 'ναι καλά!

(περισσότερες πληροφορίες για την πορεία των εργασιών μας και στο ιστολόγιο της Ε' τάξης με την κατηγορία: ρομποτική στο Δημοτικό).

Μαρία Ιωσηφίδου - εκπαιδευτικός της Ε' τάξης και προπονήτρια της ομάδας

Σχόλια   

# αντώνης νησιώτης 14-03-2016 17:13
Τα συγχαρητήρια από όλους μας προς όλους σας είναι μάλλον περιττά.
Είναι εντυπωσιακό το πως μια ομάδα παιδιών αυτής της ηλικίας μπορεί να σταθεί αξιόλογα σε ένα τέτοιο διαγωνισμό. Να έχει δηλαδή δημιουργηθεί και το γνωστικό υπόβαθρο στα παιδιά ώστε να είναι δυνατή η υποστήριξη μιας τέτοιας ιδέας. Αυτό για μένα είναι εξίσου αξιέπαινο όσο και το αποτέλεσμα.
Το μόνο που μπορούμε να ελπίζουμε είναι να συνεχιστεί μια τέτοια προσπάθεια και να δίνεται η δυνατότητα σε όλο και περισσότερους ενδιαφερόμενους να συμμετέχουν ενεργά.

Δεν έχετε δικαίωμα να υποβάλετε σχόλια.

Αναζήτηση

ΣΥΝΔΕΣΗ

Παρακαλούμε, δημιουργείστε λογαριασμό. Με τη δημιουργία λογαριασμού: 1.Θα διαθέτουμε το e-mail σας και θα σας στέλνουμε ενημερωτικά μηνύματα. 2.Αν είσαστε συνεδεδεμένοι θα μπορείτε να υποβάλετε σχόλια. Σημειώνουμε ότι, κατά την εγγραφή, θα ήταν προτιμότερο να αναγράφετε το όνομά σας πλήρες σε μικρή ελληνική γραφή. Ευχαριστούμε.

επισκεψιμοτητα

Επισκέπτες
54
Άρθρα
303
Δικτυακοί Σύνδεσμοι
2
Εμφανίσεις Άρθρων
276681

Τελευταία τροποποίηση

  • Last Modified: Τρίτη 30 Ιούλιος 2019, 16:54:15.