'

Δημοτικό Σχολείο Ποσειδωνίας Σύρου

οδηγίες για το Gimp - 5.0 out of 5 based on 2 votes
Αξιολόγηση Χρήστη:  / 2
ΧειρότεροΚαλύτερο 

Οδηγίες για το Gimp

Οι μαθητές κι οι μαθήτριές μας της Ε' και της ΣΤ' τάξης ξεκινούν φέτος να διατηρούν από ένα ιστολόγιο (blog) για κάθε τάξη. Τα παιδιά θα εισέρχονται στη διαχείριση των ιστολογίων με έναν κωδικό που θα εισάγεται από την εκπαιδευτικό της τάξης.

Σ' αυτά τα ιστολόγια θα καταγράφουν τι έκαναν κάθε φορά στο μάθημα της Πληροφορικής κι ό,τι άλλο προκύψει. Θα "ανεβάζουν" επομένως κείμενα και φωτογραφίες. Όπως είναι γνωστό και το παρατηρείτε και στον δικτυακό μας τόπο, υπάρχει ένας κανόνας ασφαλείας που μας καλεί να θολώνουμε τα μάτια των παιδιών ώστε να μην είναι αναγνωρίσιμα. Επίσης, ελαττώνουμε το μέγεθος της φωτογραφίας ώστε να "κατεβαίνει" εύκολα από το Internet και να μην πιάνει πολύ αποθηκευτικό χώρο. Καλώντας τα παιδιά τα ίδια να "ανεβάζουν" φωτογραφίες στα ιστολόγια έπρεπε επομένως να μάθουν πώς να διαχειρίζονται τις παραπάνω διαδικασίες.

Κι έτσι οδηγηθήκαμε στην εκμάθηση στοιχειωδών ενεργειών ενός επεξεργαστή εικόνας - φωτογραφίας.

Ιδιαίτερα, η ΣΤ' τάξη θα δημιουργήσει και μια έκθεση φωτογραφίας και θα εμβαθύνει περισσότερο σ' αυτά τα θέματα.

Όμως είναι πολύ σημαντικό να αναφέρουμε ότι μ' αυτόν τον τρόπο συνειδητοποιούν οι μικροί μας μαθητές πώς όταν μια φωτογραφία είναι ψηφιακή κι όταν αυτή βρίσκεται στο Διαδίκτυο μπορεί πολύ εύκολα να αλλοιωθεί.

  • Για να "κατεβάσετε" το ίδιο το λογισμικό Gimp με το οποίο μπορούμε να επεξεργαστούμε τις εικόνες μας (και το προτείνουμε καθώς είναι ένα ελεύθερο λογισμικό, δηλαδή δεν χρειάζεται να πληρώσουμε γι αυτό), έχουμε αναλυτικές οδηγίες στο: Αξιοποίηση των ΤΠΕ - λογισμικά ή οδηγείστε κατ' ευθείαν από εδώ.
  • Σ' αυτό το πλαίσιο "ανεβάζουμε" οδηγίες για το λογισμικό επεξεργασίας εικόνας Gimp. Για τις οδηγίες κάνουμε κλικ εδώ.

Μαρία Ιωσηφίδου - εκπαιδευτικός της τάξης (ειδικότητα Πληροφορικής)

Δεν έχετε δικαίωμα να υποβάλετε σχόλια.

Αναζήτηση

ΣΥΝΔΕΣΗ

Παρακαλούμε, δημιουργείστε λογαριασμό. Με τη δημιουργία λογαριασμού: 1.Θα διαθέτουμε το e-mail σας και θα σας στέλνουμε ενημερωτικά μηνύματα. 2.Αν είσαστε συνεδεδεμένοι θα μπορείτε να υποβάλετε σχόλια. Σημειώνουμε ότι, κατά την εγγραφή, θα ήταν προτιμότερο να αναγράφετε το όνομά σας πλήρες σε μικρή ελληνική γραφή. Ευχαριστούμε.

επισκεψιμοτητα

Επισκέπτες
54
Άρθρα
303
Δικτυακοί Σύνδεσμοι
2
Εμφανίσεις Άρθρων
276793

Τελευταία τροποποίηση

  • Last Modified: Τρίτη 30 Ιούλιος 2019, 16:54:15.