'

Δημοτικό Σχολείο Ποσειδωνίας Σύρου

Οι γονείς στα θρανία; Οι γονείς μαθαίνουν προγραμματισμό!

Στο πλαίσιο της Εβδομάδας του Κώδικα προσκλήθηκαν οι γονείς της Ε' και της ΣΤ' τάξης στο εργαστήριο Πληροφορικής του σχολείου μας. Κατά τη διάρκεια ενός δίωρου, στις 15/10/2014 για τους γονείς της Ε' τάξης και στις 16/10/2014 για τους γονείς της ΣΤ' τάξης, είδαν τα Scratch έργα των μαθητών μας και παρακολούθησαν μια σύντομη εισαγωγή στον προγραμματισμό. Στη συνέχεια δημιούργησαν με τη βοήθεια της εκπαιδευτικού δικά τους προγράμματα στο προγραμματιστικό περιβάλλον του Scratch. Επέλεξαν τις δικές τους φιγούρες και το δικό τους υπόβαθρο. Οι εντολές τίθεντο σε συζήτηση μία προς μία (γιατί να χρησιμοποιηθεί μια εντολή, ποια είναι η θέση της στον κώδικα, πώς μπορούμε να αλλάξουμε τις παραμέτρους της κ.α.).

Τα scratch έργα τους "ανέβηκαν" στον δικτυακό τρόπο του Scratch και μπορείτε να τα δείτε από εδώ. Τα έργα αυτά μπορεί να φαίνονται απλά αλλά είναι φτιαγμένα μόλις σ΄ ένα δίωρο και γεμάτα από το μεράκι των γονιών.

Μαρία Ιωσηφίδου - Η εκπαιδευτικός της Πληροφορικής

Δεν έχετε δικαίωμα να υποβάλετε σχόλια.

Αναζήτηση

ΣΥΝΔΕΣΗ

Παρακαλούμε, δημιουργείστε λογαριασμό. Με τη δημιουργία λογαριασμού: 1.Θα διαθέτουμε το e-mail σας και θα σας στέλνουμε ενημερωτικά μηνύματα. 2.Αν είσαστε συνεδεδεμένοι θα μπορείτε να υποβάλετε σχόλια. Σημειώνουμε ότι, κατά την εγγραφή, θα ήταν προτιμότερο να αναγράφετε το όνομά σας πλήρες σε μικρή ελληνική γραφή. Ευχαριστούμε.

επισκεψιμοτητα

Επισκέπτες
54
Άρθρα
303
Δικτυακοί Σύνδεσμοι
2
Εμφανίσεις Άρθρων
276789

Τελευταία τροποποίηση

  • Last Modified: Τρίτη 30 Ιούλιος 2019, 16:54:15.