'

Δημοτικό Σχολείο Ποσειδωνίας Σύρου

ιστορίες με εικόνες - 5.0 out of 5 based on 1 vote
Αξιολόγηση Χρήστη:  / 1
ΧειρότεροΚαλύτερο 

Ιστορίες με εικόνες

Οι μαθητές κι οι μαθήτριες της Γ' τάξης δημιουργούν τις δικιές τους μικρές ιστορίες. Γράφουν χρησιμοποιώντας έναν επεξεργαστή κειμένου και ομορφαίνουν το κείμενό τους προσθέτοντας τίτλο με γράμματα WordArt. Αλλά οι ιστορίες κρύβουν μικρά μυστικά. Κάθε τόσο λέξεις έχουν αντικατασταθεί από έτοιμες εικόνες Clipart και καλείστε να καταλάβετε τι μας λέει λοιπόν η ιστορία.

Μ΄αυτόν τον τρόπο οι μικροί μας μαθητές ασκούνται στην πληκτρολόγηση, διορθώνουν τα ορθογραφικά τους λάθη (συγχωρείστε μερικά λάθη, αν μας ξέφυγαν), αλλάζουν το μέγεθος της γραμματοσειράς που χρησιμοποιούν, βρίσκουν έτοιμες εικόνες Clipart και τις εισάγουν, τις διαμορφώνουν έτσι ώστε να βρίσκονται αυτές μέσα στο κείμενο, τις μικραίνουν - τις μεγαλώνουν, εισάγουν κείμενο WordArt. Κι αποθηκεύουν αλλά όχι όπου να' ναι. Απαντούν στα ερωτήματα: "πού;" και "με ποιο όνομα;"

Και πάνω απ' όλα χρειάζεται να συνεργαστούν: να αποφασίσουν τι θα λέει η μικρή τους ιστορία, ποιες εικόνες θα χρησιμοποιήσουν...

Μαρία Ιωσηφίδου - Η εκπαιδευτικός της τάξης (ειδικότητα Πληροφορικής)

Δεν έχετε δικαίωμα να υποβάλετε σχόλια.

Αναζήτηση

ΣΥΝΔΕΣΗ

Παρακαλούμε, δημιουργείστε λογαριασμό. Με τη δημιουργία λογαριασμού: 1.Θα διαθέτουμε το e-mail σας και θα σας στέλνουμε ενημερωτικά μηνύματα. 2.Αν είσαστε συνεδεδεμένοι θα μπορείτε να υποβάλετε σχόλια. Σημειώνουμε ότι, κατά την εγγραφή, θα ήταν προτιμότερο να αναγράφετε το όνομά σας πλήρες σε μικρή ελληνική γραφή. Ευχαριστούμε.

επισκεψιμοτητα

Επισκέπτες
54
Άρθρα
303
Δικτυακοί Σύνδεσμοι
2
Εμφανίσεις Άρθρων
276273

Τελευταία τροποποίηση

  • Last Modified: Τρίτη 30 Ιούλιος 2019, 16:54:15.