'

Δημοτικό Σχολείο Ποσειδωνίας Σύρου

με εργαλείο ένα λογισμικό επεξεργασίας εικόνας και όχημα τη φαντασία μας... - 5.0 out of 5 based on 1 vote
Αξιολόγηση Χρήστη:  / 1
ΧειρότεροΚαλύτερο 

Με εργαλείο ένα λογισμικό επεξεργασίας εικόνας και όχημα  τη φαντασία μας...

Με εργαλείο ένα λογισμικό επεξεργασίας εικόνας είναι δυνατό να "αλλάξει" μια φωτογραφία ψηφιακά κι επομένως οι μαθητές κι οι μαθήτριές μας καλέστηκαν να δημιουργήσουν τις δικές φωτογραφίες χρησιμοποιώντας ένα τέτοιο λογισμικό (ελεύθερο λογισμικό Gimp) αλλά φυσικά και τη φαντασία τους. Χρειάστηκε να συνεργαστούν ώστε να αποφασίσουν για το θέμα της φωτογραφίας τους, την επιλογή των εικόνων που θα λειτουργούσαν ως background, το στήσιμο των επιμέρους φωτογραφιών. Κι έτσι έχουμε τελικά, φωτογραφίες με τα παιδιά να πετούν μαζί με ένα αεροπλάνο, να βρίσκονται πάνω στον πύργο του Άιφελ ή στο BigBen, να κάνουν βόλτα σε ένα πυκνό δάσος, να μην έχουν κεφάλι; (από κατά λάθος κινήσεις), να αντιμετωπίζουν ένα ρομπότ, να κοιτούν το Κολοσσαίο, να συγκρατούν πλανήτες.

Μ' αυτή τη διαδικασία τα παιδιά συνειδητοποιούν πόσο εύκολο είναι να αλλάξει μια φωτογραφία αλλά και πόσο όμορφο είναι να χρησιμοποιούμε τη ψηφιακή επεξεργασία εικόνας με ένα θετικό τρόπο. Παράλληλα, προτιμούμε να μην εκτιθέμεθα στο Internet αλλά κι όταν "ανεβάζουμε" φωτογραφίες μας θολώνουμε τα πρόσωπά μας για λόγους ασφάλειας.

Τα παιδιά ανέλαβαν να γράψουν κι ένα συνοδευτικό κείμενο το οποίο να περιγράφει τη φωτογραφία τους. Μπορείτε να ξεφυλλίσετε το σχετικό φυλλάδιο παρακάτω. Ταυτόχρονα όμως έχουμε "ανεβάσει" όλο το υλικό ως ξεχωριστά άρθρα και στο ιστολόγιο της Ε' τάξης στην κατηγορία "Φωτογραφίες αληθινές;;;-Μια περιήγηση με όχημα τη φαντασία".

Μαρία Ιωσηφίδου - εκπαιδευτικός της τάξης (ειδικότητα Πληροφορικής)

Δεν έχετε δικαίωμα να υποβάλετε σχόλια.

Αναζήτηση

ΣΥΝΔΕΣΗ

Παρακαλούμε, δημιουργείστε λογαριασμό. Με τη δημιουργία λογαριασμού: 1.Θα διαθέτουμε το e-mail σας και θα σας στέλνουμε ενημερωτικά μηνύματα. 2.Αν είσαστε συνεδεδεμένοι θα μπορείτε να υποβάλετε σχόλια. Σημειώνουμε ότι, κατά την εγγραφή, θα ήταν προτιμότερο να αναγράφετε το όνομά σας πλήρες σε μικρή ελληνική γραφή. Ευχαριστούμε.

επισκεψιμοτητα

Επισκέπτες
54
Άρθρα
303
Δικτυακοί Σύνδεσμοι
2
Εμφανίσεις Άρθρων
276594

Τελευταία τροποποίηση

  • Last Modified: Τρίτη 30 Ιούλιος 2019, 16:54:15.