'

Δημοτικό Σχολείο Ποσειδωνίας Σύρου

"Μην τάξεις σε άγιο κερί και σε παιδί κουλούρι" - 5.0 out of 5 based on 1 vote
Αξιολόγηση Χρήστη:  / 1
ΧειρότεροΚαλύτερο 

"Μην τάξεις σε άγιο κερί και σε παιδί κουλούρι"

Στο μάθημα ΤΠΕ (Πληροφορική) συνηθίζουμε στην αρχή μιας εργασίας, η οποία τις περισσότερες φορές διαρκεί κάποια μαθήματα, να δίνουμε το συνολικό πλαίσιο στο οποίο θα κινηθούμε ως τάξη. Στην Α' τάξη εξήγησα ότι με το λογισμικό της ζωγραφικής καλούνται οι μαθητές κι οι μαθήτριες να δημιουργήσουν φιγούρες, καθε παιδί και μια φιγούρα. Έτσι, μιας κι αυτή η εργασία θα διαρκούσε κάποιες διδακτικές ώρες (όπως κι έγινε), τα παιδιά ασκήθηκαν:

  • στα εργαλεία της ζωγραφικής που απαιτούν καλό χειρισμό του ποντικιού
  • στη διαχείριση αντικειμένων της ζωγραφικής (αυξομείωση μεγέθους και τοποθέτηση)
  • στην αποθήκευση και ανάκτηση αρχείου (πού αποθηκεύω και με ποιο όνομα)
  • στη συνεργασία των μελών της ομάδας (καθώς 2-3 παιδιά μοιράζονται έναν υπολογιστή).

Είχα υποσχεθεί στα παιδιά ότι όταν ολοκληρωθούν οι εργασίες, θα τις τυπώσω, θα τις πλαστικοποιήσω και θα τις κολλήσω σε ξυλάκι για να τις μοιράσω ως σελιδοδείκτες. Οι εργασίες τελείωσαν... Ο καιρός περνούσε... Κι άλλες εργασίες άρχισαν κι εγώ δεν παρέδιδα αυτό που υποσχέθηκα. Μια μέρα, ένα κοριτσάκι μου υπενθύμισε πολύ ευγενικά αυτή την υπόσχεση που είχα δώσει: "-Κυρία, θα μας δώσετε τις εργασίες μας;" Κι είχε δίκιο! "Μην τάξεις σε άγιο κερί και σε παιδί κουλούρι".  Να 'τες λοιπόν οι φιγουρίτσες μας ως... σελιδοδείκτες!

Μαρία Ιωσηφίδου - εκπαιδευτικός της τάξης (ειδικότητα Πληροφορικής)

Δεν έχετε δικαίωμα να υποβάλετε σχόλια.

Αναζήτηση

ΣΥΝΔΕΣΗ

Παρακαλούμε, δημιουργείστε λογαριασμό. Με τη δημιουργία λογαριασμού: 1.Θα διαθέτουμε το e-mail σας και θα σας στέλνουμε ενημερωτικά μηνύματα. 2.Αν είσαστε συνεδεδεμένοι θα μπορείτε να υποβάλετε σχόλια. Σημειώνουμε ότι, κατά την εγγραφή, θα ήταν προτιμότερο να αναγράφετε το όνομά σας πλήρες σε μικρή ελληνική γραφή. Ευχαριστούμε.

επισκεψιμοτητα

Επισκέπτες
54
Άρθρα
303
Δικτυακοί Σύνδεσμοι
2
Εμφανίσεις Άρθρων
276258

Τελευταία τροποποίηση

  • Last Modified: Τρίτη 30 Ιούλιος 2019, 16:54:15.