'

Δημοτικό Σχολείο Ποσειδωνίας Σύρου

Μια άσκηση που έγινε παιχνίδι - 5.0 out of 5 based on 1 vote
Αξιολόγηση Χρήστη:  / 1
ΧειρότεροΚαλύτερο 

Μια άσκηση που έγινε παιχνίδι

Μια άσκηση που έγινε παιχνίδι ή... όταν τελειώνουμε κάτι που το ξεκινήσαμε ως Γ' τάξη

και το τελειώσαμε ως Δ' τάξη.

Οι μαθητές κι οι μαθήτριες της περσινής Γ' τάξης (σχολική χρονιά 2017-18) είχαν ασχοληθεί με την έννοια της μεταβλητής στον προγραμματισμό, στο μάθημα ΤΠΕ. Ξεκινήσαμε λοιπόν με ένα απλό σενάριο το οποίο περιλάμβανε να μετράει μια μεταβλητή τα κλικ που γίνονται πάνω σε μια φιγούρα (πάντα στο προγραμματιστικό περιβάλλον του Scratch).

Ήταν μια άσκηση. Όμως τα πράγματα ξέφυγαν: να μη βάλουμε και μια φιγούρα που μας καθοδηγεί στο τι να κάνουμε; Να βάλουμε! Η φιγούρα αυτή να μην μας καλωσορίζει με το όνομά μας; Να μας καλοσωρίζει! Να μην εισάγουμε χρονόμετρο; Να εισάγουμε! Να μην μας ανακοινώνει μια φιγούρα τα κλικ που καταφέραμε στο τέλος του χρόνου; Να μας ανακοινώνει!

Μ' αυτά και μ'αυτά, ξεφύγαμε στον χρόνο μας. Κι η άσκηση (παιχνιδάκι πλέον) που ξεκίνησε προς το τέλος της περσινής χρονιάς (2017-18) έμεινε ημιτελής. Είχε λάθη και απαιτούσε συμπληρώσεις; Να μην ολοκληρώσουμε το έργο μας; Να το ολοκληρώσουμε! Πραγματικά, ήταν το πρώτο που κάναμε με τα παιδιά της Δ' τάξης πλέον.

Βέβαια, τα παιδιά κάθησαν σε διαφορετικές θέσεις από πέρσι και πολλές φορές με διαφορετικούς συμμαθητές και συμμαθήτριές τους. Τα αρχεία μπερδεύτηκαν και κάθε ομάδα τέλειωσε το παιχνιδάκι, πιθανότα, μιας άλλης ομάδας. Γι αυτόν τον λόγο, τα αρχεία μας δεν έχουν τα ονόματα των δημιουργών τους αλλά τα συμβολικά ονόματα: θρανίο1, θρανίο2,...

Σας καλούμε να παίξετε το παιχνιδάκι, να δείτε τα κλικ σας και μετά να τα συγκρίνετε με τους άλλους που θα βρίσκονται γύρω σας και θα παίξουν κι αυτοί.

θρανίο1 θρανίο6
θρανίο2 θρανίο7
θρανίο3 θρανίο8
θρανίο5 θρανίο9

Μαρία Ιωσηφίδου - εκπαιδευτικός της τάξης (ειδικότητα Πληροφορικής)

Δεν έχετε δικαίωμα να υποβάλετε σχόλια.

Αναζήτηση

ΣΥΝΔΕΣΗ

Παρακαλούμε, δημιουργείστε λογαριασμό. Με τη δημιουργία λογαριασμού: 1.Θα διαθέτουμε το e-mail σας και θα σας στέλνουμε ενημερωτικά μηνύματα. 2.Αν είσαστε συνεδεδεμένοι θα μπορείτε να υποβάλετε σχόλια. Σημειώνουμε ότι, κατά την εγγραφή, θα ήταν προτιμότερο να αναγράφετε το όνομά σας πλήρες σε μικρή ελληνική γραφή. Ευχαριστούμε.

επισκεψιμοτητα

Επισκέπτες
54
Άρθρα
303
Δικτυακοί Σύνδεσμοι
2
Εμφανίσεις Άρθρων
276672

Τελευταία τροποποίηση

  • Last Modified: Τρίτη 30 Ιούλιος 2019, 16:54:15.