'

Δημοτικό Σχολείο Ποσειδωνίας Σύρου

ιστορία των μέσων τηλεπικοινωνίας (1) - 5.0 out of 5 based on 1 vote
Αξιολόγηση Χρήστη:  / 1
ΧειρότεροΚαλύτερο 

Ιστορία των μέσων τηλεπικοινωνίας (1)

Σχετικά άρθρα: Μουσείο μέσων τηλεπικοινωνίας (2015-16)

Οι μαθητές κι οι μαθήτριες της Δ' τάξης στο σχολικό έτος 2016-17 εκπόνησαν εργασίες στο πλαίσιο μιας ερευνητικής εργασίας με θέμα: "Μέσα τηλεπικοινωνίας", έχοντας στόχο να τα δούμε από την αρχαιότητα μέχρι τις μέρες μας.

  • Μιλήσαμε για τον όρο: τηλεπικοινωνία. Επομένως εξηγήσαμε τι σημαίνει το πρόθεμα: "τηλε" και ποιες λέξεις μ' αυτό το πρόθεμα μάς είναι ήδη γνωστές: τηλέφωνο, τηλέγραφος, τηλεχειριστήριο, τηλεόραση, τηλεκατευθυνόμενο...
  • Είδαμε τις κατασκευές των παιδιών της Ε΄ τάξης του σχολικού έτους 2015-16 (σχετικό άρθρο παραπάνω): φρυκτωρίες, οπτικό τηλέγραφο, λακεδαιμονική σκυτάλη, υδραυλικό τηλέγραφο. Με βάση τις κατασκευές αυτές εξηγήσαμε πώς δουλεύουν και ήρθαμε σε επαφή για πρώτη φορά με όρους τηλεπικοινωνίας: πομπός, δέκτης, παραλήπτης, μήνυμα, κωδικοποίηση, κώδικας. Επί τη ευκαιρία... μιλήσαμε και... κορακίστικα. Είναι κι αυτός ένας κώδικας επικοινωνίας!
  • Χωριστήκαμε σε ομάδες και κάθε ομάδα ανέλαβε ένα σχετικό θέμα.
  • Αναζητήσαμε πληροφορίες στο Διαδίκτυο με λέξη κλειδί το θέμα που ανέλαβε η κάθε ομάδα.
  • Καταγράψαμε τις πληροφορίες σε επεξεργαστή κειμένου.
  • Κι ήρθε η δύσκολη (άχαρη) ώρα: να διαβάσουμε καλά τις πληροφορίες μας, να καταλάβουμε τι λέει το κείμενό μας, να καταγράψουμε τις άγνωστες λέξεις και να τις εξηγήσουμε.
  • Κι ήρθε η ευχάριστη ώρα: αναζητήσαμε σχετικές εικόνες στο Διαδίκτυο, τις αποθηκεύσαμε για να τις έχουμε κι όταν θα δημιουργήσουμε τις παρουσιάσεις μας, τις εισαγάγαμε στο κείμενό μας.
  • Μορφοποιήσαμε το κείμενό μας για να είναι ευχάριστο στον αναγνώστη.
  • Συζητήσαμε θέματα δεοντολογίας και καταγράψαμε τις πηγές μας.

Παρακάτω παρουσιάζουμε τις εργασίες μας σε δύο τεύχη.

 

 

 

Μαρία Ιωσηφίδου (εκπαιδευτικός της Δ' τάξης - ειδικότητα Πληροφορικής)

Δεν έχετε δικαίωμα να υποβάλετε σχόλια.

Αναζήτηση

ΣΥΝΔΕΣΗ

Παρακαλούμε, δημιουργείστε λογαριασμό. Με τη δημιουργία λογαριασμού: 1.Θα διαθέτουμε το e-mail σας και θα σας στέλνουμε ενημερωτικά μηνύματα. 2.Αν είσαστε συνεδεδεμένοι θα μπορείτε να υποβάλετε σχόλια. Σημειώνουμε ότι, κατά την εγγραφή, θα ήταν προτιμότερο να αναγράφετε το όνομά σας πλήρες σε μικρή ελληνική γραφή. Ευχαριστούμε.

επισκεψιμοτητα

Επισκέπτες
54
Άρθρα
303
Δικτυακοί Σύνδεσμοι
2
Εμφανίσεις Άρθρων
276791

Τελευταία τροποποίηση

  • Last Modified: Τρίτη 30 Ιούλιος 2019, 16:54:15.