'

Δημοτικό Σχολείο Ποσειδωνίας Σύρου

περιγράφουμε και ζωγραφίζουμε - 5.0 out of 5 based on 1 vote
Αξιολόγηση Χρήστη:  / 1
ΧειρότεροΚαλύτερο 

Γράφουμε... περιγράφουμε... ζωγραφίζουμε... συνεργαζόμαστε...

Τα παιδιά της Β' τάξης άνοιξαν ένα προδιαμορφωμένο αρχείο κειμένου και σ' αυτό συμπλήρωσαν πληκτρολογώντας μερικές λέξεις -με στοιχεία γύρω από τον εαυτό τους.  Κατά τη διάρκεια της πληκτρολόγησης, η οποία πραγματικά είναι επίπονη και χρονοβόρα διαδικασία για τους μικρούς μας μαθητές και τις μικρές μας μαθήτριες, χρειάστηκε να εφαρμόσουμε και την υπαγόρευση. Δηλαδή: ενώ ένα παιδί είχε μπροστά του το κείμενο που αφορούσε το ίδιο, έγραφε λίγες λέξεις και μετά υπαγόρευε τα στοιχεία του στο διπλανό του παιδάκι. Μ' αυτόν τον τρόπο μοιράζεται η δραστηριότητα σε όλα τα παιδιά αλλά το κυριότερο, επιτυγχάνεται διαδραστικότητα και συνεργασία. "Πώς λένε τον καλύτερό σου φίλο, για να τον γράψω;"

Σε επόμενη φάση τα παιδιά ζωγράφισαν τις ζωγραφιές τους χρησιμοποιώντας λογισμικό το οποίο παρέχει έτοιμα εικονίδια για να μπορέσουν να τα συνδυάσουν. Και πάλι συνεργάστηκαν και στη συνέχεια εισήγαγαν τις ζωγραφιές τους στα αρχεία κειμένου. Εκεί αφήσαμε τη φαντασία μας ελεύθερη! Τα έτοιμα εικονίδια έδωσαν την αφορμή για όλο και περισσότερους συνδυσμούς: χωριό και πόλη μαζί, καλαμάρια μεγάλα όσο ένα καράβι, δεινόσαυροι στο ίδιο πλάνο με φορτηγά, σκελετός που πίνει τον χυμό του, ήλιος με γυαλιά... και πόσες όμορφες ζωγραφιές!

 

Μαρία Ιωσηφίδου (εκπαιδευτικός της τάξης - ειδικότητα Πληροφορικής)

Δεν έχετε δικαίωμα να υποβάλετε σχόλια.

Αναζήτηση

ΣΥΝΔΕΣΗ

Παρακαλούμε, δημιουργείστε λογαριασμό. Με τη δημιουργία λογαριασμού: 1.Θα διαθέτουμε το e-mail σας και θα σας στέλνουμε ενημερωτικά μηνύματα. 2.Αν είσαστε συνεδεδεμένοι θα μπορείτε να υποβάλετε σχόλια. Σημειώνουμε ότι, κατά την εγγραφή, θα ήταν προτιμότερο να αναγράφετε το όνομά σας πλήρες σε μικρή ελληνική γραφή. Ευχαριστούμε.

επισκεψιμοτητα

Επισκέπτες
54
Άρθρα
303
Δικτυακοί Σύνδεσμοι
2
Εμφανίσεις Άρθρων
276596

Τελευταία τροποποίηση

  • Last Modified: Τρίτη 30 Ιούλιος 2019, 16:54:15.