'

Δημοτικό Σχολείο Ποσειδωνίας Σύρου

"κατεβάζουμε" το Scratch - 5.0 out of 5 based on 1 vote
Αξιολόγηση Χρήστη:  / 1
ΧειρότεροΚαλύτερο 

"Κατεβάζουμε" το Scratch

"Ως αλγόριθμος ορίζεται μια πεπερασμένη σειρά ενεργειών, αυστηρά καθορισμένων και εκτελέσιμων σε πεπερασμένο χρόνο, που στοχεύουν στην επίλυση ενός προβλήματος". Στους μαθητές μας και τις μαθήτριές μας τίθεται λοιπόν ένα πρόβλημα και τα παιδιά καλούνται να θέσουν οδηγίες - εντολές προς τον υπολογιστή οι οποίες είναι σαφείς, με συγκεκριμένη σειρά ώστε να λυθεί το πρόβλημα αυτό. Με το προγραμματιστικό περιβάλλον του Scratch οι εντολές μοιαζουν με τα τουβλάκια LEGO και "κουμπώνουν" μεταξύ τους αποφεύγοντας έτσι τα συντακτικά λάθη.

Το προγραμματιστικό περιβάλλον του Scratch 2 διατίθεται για online χρήση στη διεύθυνση: https://scratch.mit.edu/ , αλλά εμείς καλούμε τους μαθητές μας να το "κατεβάσουν" στα υπολογιστικά τους συστήματα ώστε να δουλεύουν με το Scratch χωρίς να είναι συνδεδεμένοι στο Internet.

  • Για να ακολουθήσετε οδηγίες, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται και επεξηγηματικές εικόνες, κάνετε κλικ στο: οδηγίες Scratch.
  • Μπορείτε να παρακολουθήσετε τις οδηγίες και από το παρακάτω έργο το οποίο είναι δημιουργημένο στο προγραμματιστικό περιβάλλον του Scratch.

ΠΗΓΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ: https://el.wikipedia.org

Μαρία Ιωσηφίδου (ειδικότητα Πληροφορικής)

 

Δεν έχετε δικαίωμα να υποβάλετε σχόλια.

Αναζήτηση

ΣΥΝΔΕΣΗ

Παρακαλούμε, δημιουργείστε λογαριασμό. Με τη δημιουργία λογαριασμού: 1.Θα διαθέτουμε το e-mail σας και θα σας στέλνουμε ενημερωτικά μηνύματα. 2.Αν είσαστε συνεδεδεμένοι θα μπορείτε να υποβάλετε σχόλια. Σημειώνουμε ότι, κατά την εγγραφή, θα ήταν προτιμότερο να αναγράφετε το όνομά σας πλήρες σε μικρή ελληνική γραφή. Ευχαριστούμε.

επισκεψιμοτητα

Επισκέπτες
54
Άρθρα
303
Δικτυακοί Σύνδεσμοι
2
Εμφανίσεις Άρθρων
276303

Τελευταία τροποποίηση

  • Last Modified: Τρίτη 30 Ιούλιος 2019, 16:54:15.