'

Δημοτικό Σχολείο Ποσειδωνίας Σύρου

Τα παιχνίδια του Ε1

Οι μαθητές κι οι μαθήτριες του Ε1 για πρώτη φορά ήρθαν σ' επαφή με τον προγραμματισμό. Ως αφορμή στάθηκε η επίδειξη έτοιμων παιχνιδιών τα οποία έπαιξαν στη συνέχεια τα παιδιά με μεγάλο ενθουσιασμό. Πώς όμως είχαν δημιουργηθεί αυτά τα παιχνίδια; Είδαμε τον κώδικα που "κρύβεται " πίσω απ' αυτά, δηλαδή το σύνολο των εντολών που κινεί τις φιγούρες του παιχνιδιού. Με ερωτήματα, κατάλληλα διατυπωμένα, με καθοδήγηση, με παρότρυνση τα παιδιά άρχισαν να αλλάζουν τις παραμέτρους, για παράδειγμα τον διαθέσιμο χρόνο του παιχνιδιού, την ταχύτητα κίνησης των μορφών, τα μηνύματα...

Τι θα μπορούσε να επακολουθήσει; Μα ασφαλώς κι η ικανοποίηση της ανάγκης να φτιάξουμε πλέον και το δικό μας παιχνίδι. Αυτά τα παιχνίδια που θα παίξετε - και ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑ! - είναι μια πρώτη προσπάθεια.  Ελπίζουμε στην επόμενη σχολική χρονιά κάθε ομάδα μαθητών να φτιάξει ένα παιχνίδι βασισμένο στο δικό της σενάριο.

Για να παίξετε τα παιχνίδια κάνετε κλικ εδώ 

Μαρία Ιωσηφίδου - Η εκπαιδευτικός της τάξης (ειδικότητα Πληροφορικής)

Σχόλια   

# Νίκος Τζιμόπουλος 17-07-2015 01:34
Τα παιδιά δημιούργησαν με φαντασία.
Μπράβο τους!

Δεν έχετε δικαίωμα να υποβάλετε σχόλια.

Αναζήτηση

ΣΥΝΔΕΣΗ

Παρακαλούμε, δημιουργείστε λογαριασμό. Με τη δημιουργία λογαριασμού: 1.Θα διαθέτουμε το e-mail σας και θα σας στέλνουμε ενημερωτικά μηνύματα. 2.Αν είσαστε συνεδεδεμένοι θα μπορείτε να υποβάλετε σχόλια. Σημειώνουμε ότι, κατά την εγγραφή, θα ήταν προτιμότερο να αναγράφετε το όνομά σας πλήρες σε μικρή ελληνική γραφή. Ευχαριστούμε.

επισκεψιμοτητα

Επισκέπτες
54
Άρθρα
303
Δικτυακοί Σύνδεσμοι
2
Εμφανίσεις Άρθρων
276590

Τελευταία τροποποίηση

  • Last Modified: Τρίτη 30 Ιούλιος 2019, 16:54:15.