'

Δημοτικό Σχολείο Ποσειδωνίας Σύρου

TALOS - τα παραμύθια κι οι ρομποτικές κατασκευές - 5.0 out of 5 based on 1 vote
Αξιολόγηση Χρήστη:  / 1
ΧειρότεροΚαλύτερο 

TALOS - τα παραμύθια κι οι ρομποτικές κατασκευές

Σχετικά άρθρα:

Στο πλαίσιο της δράσης STEM με την υποστήριξη της Εθνικής Υπηρεσίας υποστήριξης eTwinning συνεχίσαμε με τα παιδιά της Δ2' τάξης τις δραστηριότητές μας. (Δείτε και σχετικό άρθρο για τις προηγούμενες δραστηριότητες).

Μέσα στο περιβάλλον του twinspace δημιουργήσαμε παραμύθια στα οποία συγγράφαμε όλα τα συνεργαζόμενα σχολεία κι έτσι προέκυψαν πραγματικά συνεργατικά παραμύθια. Μια - δυο προτάσεις μια ομάδα από ένα σχολείο, μια - δυο προτάσεις μια άλλη ομάδα από ένα άλλο σχολείο. Φυσικά, οι ιστορίες των παραμυθιών ήταν σχετικές κι είχαν ήρως ρομπότ. Τι άλλο;

Κι ασφαλώς, ασχοληθήκαμε και με τις ρομποτικές κατασκευές. Είδαμε τα ιδιαίτερα στοιχεία τους για τα οποία εξηγήσαμε και πώς λειτουργούν: τα hubs, οι κινητήρες, τα γρανάζια, οι άξονες, οι αισθητήρες. Παρακολουθήσαμε σχετικά βίντεο με άλλες ρομποτικές κατασκευές που έχουν ήδη δημιουργήσει ομάδες ρομποτικής του σχολείου μας και από αυτά αντλήσαμε πληροφορίες για τη λειτουργία των ρομπότ.

Στη συνέχεια χωριστήκαμε σε 4 υπο-ομάδες και διαχειριστήκαμε για τις κατασκευές τα δύο σετ ρομποτικής που διαθέταμε τότε (ένα από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας και ένα από την Εθνική Υπηρεσία υποστήριξης eTwinning - τους οποίους κι ευχαριστούμε θερμά). Οι μαθητές κι οι μαθήτριες κατασκεύασαν, βάσει οδηγιών, δύο οχήματα: ένα αυτοκίνητο αγώνων και το milo, ένα όχημα ανιχνευτή. Τοποθετήσαμε αισθητήρες απόστασης κι αρχίσαμε τον προγραμματισμό στο προγραμματιστικό περιβάλλον του Scratch. Θέσαμε σε κίνηση τα οχήματα, στην αρχή χωρίς αισθητήρες, και στη συνέχεια προγραμματίζοντας ώστε να κινούνται μπροστά και στα εμπόδια είτε να σταματούν είτε να κινούνται προς τα πίσω. Οι δοκιμές πολλές όπως κι οι παρατηρήσεις και τα συμπεράσματα αλλά και τα σχόλια κι... η αγωνία κι η χαρά!

Μαρία Ιωσηφίδου - εκπαιδευτικός της τάξης (ειδικότητα Πληροφορικής)

Σχόλια   

# Μαρία Ιωσηφίδου 11-06-2018 20:40
Ευελπιστούμε την επόμενη σχολική χρονιά, με όλα τα παιδιά της Ε' πλέον τάξης να ασχοληθούμε με τον προγραμματισμό και τη ρομποτική πιο αναλυτικά και πιο δομημένα, χρησιμοποιώντας και τα πέντε πακέτα ρομποτικής που διαθέτουμε ως Εργαστήριο Πληροφορικής του σχολείου μας.

Δεν έχετε δικαίωμα να υποβάλετε σχόλια.

Αναζήτηση

ΣΥΝΔΕΣΗ

Παρακαλούμε, δημιουργείστε λογαριασμό. Με τη δημιουργία λογαριασμού: 1.Θα διαθέτουμε το e-mail σας και θα σας στέλνουμε ενημερωτικά μηνύματα. 2.Αν είσαστε συνεδεδεμένοι θα μπορείτε να υποβάλετε σχόλια. Σημειώνουμε ότι, κατά την εγγραφή, θα ήταν προτιμότερο να αναγράφετε το όνομά σας πλήρες σε μικρή ελληνική γραφή. Ευχαριστούμε.

επισκεψιμοτητα

Επισκέπτες
54
Άρθρα
303
Δικτυακοί Σύνδεσμοι
2
Εμφανίσεις Άρθρων
276599

Τελευταία τροποποίηση

  • Last Modified: Τρίτη 30 Ιούλιος 2019, 16:54:15.