'

Δημοτικό Σχολείο Ποσειδωνίας Σύρου

ανακυκλώνουμε - μέρος 3ο - 5.0 out of 5 based on 1 vote
Αξιολόγηση Χρήστη:  / 1
ΧειρότεροΚαλύτερο 

Ανακυκλώνουμε - μέρος 3ο

Σχετικά άρθρα

Στο πλαίσιο των εργασιών των μαθητών και μαθητριών της Δ' τάξης με θέμα την ανακύκλωση, αποφασίσαμε να παρουσιάσουμε τα συνθήματά μας με έναν πράγματι πολύπλοκο για μας τρόπο όσο και πρωτότυπο: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΖΟΝΤΑΣ. Συνδυάσαμε κατ' αυτόν τον τρόπο το θέμα μας με μια παρουσίαση που απαιτεί στοιχειώδεις γνώσεις προγραμματισμού, δηλαδή χρησιμοποιώντας εντολές, φτιάχνοντας τον πρώτο μας κώδικα. Το Προγραμματιστικό περιβάλλον που χρησιμοποιήθηκε ήταν αυτό του Scratch, που δίνει τη δυνατότητα να δώσουμε εντολές σε φιγούρες να κινηθούν, να εμφανίσουν μηνύματα, να εξαφανισθούν, να παίξουν μουσική.

Παρακάτω σας παρουσιάζουμε ένα ευφάνταστο έργο δύο μαθητριών μας κι ακολουθεί κατάλογος με τα Scratch  έργα όλων των παιδιών που σας καλούμε λοιπόν να τα παρακολουθήσετε.

 

Μαρία Ιωσηφίδου - εκπαιδευτικός της τάξης (ειδικότητα Πληροφορικής)

Δεν έχετε δικαίωμα να υποβάλετε σχόλια.

Αναζήτηση

ΣΥΝΔΕΣΗ

Παρακαλούμε, δημιουργείστε λογαριασμό. Με τη δημιουργία λογαριασμού: 1.Θα διαθέτουμε το e-mail σας και θα σας στέλνουμε ενημερωτικά μηνύματα. 2.Αν είσαστε συνεδεδεμένοι θα μπορείτε να υποβάλετε σχόλια. Σημειώνουμε ότι, κατά την εγγραφή, θα ήταν προτιμότερο να αναγράφετε το όνομά σας πλήρες σε μικρή ελληνική γραφή. Ευχαριστούμε.

επισκεψιμοτητα

Επισκέπτες
54
Άρθρα
303
Δικτυακοί Σύνδεσμοι
2
Εμφανίσεις Άρθρων
276636

Τελευταία τροποποίηση

  • Last Modified: Τρίτη 30 Ιούλιος 2019, 16:54:15.