'

Δημοτικό Σχολείο Ποσειδωνίας Σύρου

παιχνίδια για απαιτητικούς παίκτες - 4.5 out of 5 based on 2 votes
Αξιολόγηση Χρήστη:  / 2
ΧειρότεροΚαλύτερο 

ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΓΙΑ ΑΠΑΙΤΗΤΙΚΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ

Οι μαθητές κι οι μαθήτριες της Ε' και της ΣΤ' τάξης εδώ και πολύ καιρό (τη σχολική χρονιά 2015-16) ασχολούνται στην ώρα της Πληροφορικής με τον Προγραμματισμό χρησιμοποιώντας το προγραμματιστικό περιβάλλον του Scratch. Αυτό το περιβάλλον έχει το πλεονέκτημα, καθώς είναι αντικειμενοστραφής προγραμματισμός, ότι οδηγεί σε αποτέλεσμα με γραφικά και ήχο. Μ' αυτό το σκεπτικό είναι κατάλληλο για μικρές ηλικίες αλλά χρησιμοποιείται και από μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου, γιατί δεν παύει να είναι προγραμματισμός που σημαίνει ότι μπορείς να δημιουργήσεις από το πιο απλό πρόγραμμα μέχρι το πιο πολύπλοκο.

 

Καθώς στις τάξεις είχαμε θέσει μάλλον ελεύθερο το θέμα: "Δημιουργείστε το δικό σας παιχνίδι" η φαντασία των παιδιών μεγαλούργησε: παιχνίδια γνώσεων με υλικό από Ιστορία, Γεωγραφία και Τεχνολογία, κυνηγητά με δράκους, μάγους, καρχαρίες, νυχτερίδες και εξωγήινους, ποδόσφαιρο, πασούλες στο μπάσκετ, κουτσό, βελάκια, σπάσιμο κώδικα, ανακάλυψη λέξης, ερωτηματολόγιο για τον χαρακτήρα, εξάσκηση στο πληκτρολόγιο, παιχνίδια μνήμης με ζευγάρια και συνταγές μαγειρικής, παιχνίδι δεξιότητας με ... mafin, παιχνίδια για την προπαίδεια, για την ανεύρεση κρυμμένων αντικειμένων, για το πέρασμα ενός δρόμου με ασφάλεια, για το γκρέμισμα του τοίχου... Τα παιχνίδια ξέφυγαν κι αρκετές φορές έγιναν πολύ πιο πολύπλοκα στη δημιουργία τους απ' ό,τι είχαμε φανταστεί. Και να λάβει υπόψη του κανείς ότι στις εκατοντάδες εντολές που μπορεί να έχει ένα παιχνίδι, αρκεί μια εντολή να είναι σε λάθος θέση και το παιχνίδι να μην λειτουργεί.

Ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ σ' όλους τους μαθητές μου και τις μαθήτριές μου που με τόση όρεξη δημιούργησαν τα δικά τους παιχνίδια. Όμως αυτό που θέλω τώρα είναι αυτά τα παιχνίδια να τα παίξουμε με ακόμα μεγαλύτερη όρεξη!

Αυτή τη χρονιά θέσαμε κι έναν επιπλέον στόχο: να λάβουμε μέρος με δικά μας παιχνίδια στον 2ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Scratch Game. Τα αποτελέσματα του Διαγωνισμού θα ανακοινωθούν μέχρι το τέλος Μαΐου. Στείλαμε 10 παιχνίδια από αυτά που δημιούργησαν τα παιδιά της Ε' και της ΣΤ' τάξης και σας καλούμε να παίξετε με την ψυχή σας! Παρακάτω σας παρουσιάζουμε ένα από τα παιχνίδια αυτά κι ακολουθούν links για τα υπόλοιπα.

  • κυνηγητό με νυχτερίδες - Δημήτρης Π. και Αντώνης Φ. και Ιωσήφ

Σε άλλο άρθρο θα ανεβάσουμε κι άλλα από τα παιχνίδια μας! ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ!

Μαρία Ιωσηφίδου (εκπαιδευτικός των τάξεων Ε' και ΣΤ' - ειδικότητα Πληροφορικής)

Δεν έχετε δικαίωμα να υποβάλετε σχόλια.

Αναζήτηση

ΣΥΝΔΕΣΗ

Παρακαλούμε, δημιουργείστε λογαριασμό. Με τη δημιουργία λογαριασμού: 1.Θα διαθέτουμε το e-mail σας και θα σας στέλνουμε ενημερωτικά μηνύματα. 2.Αν είσαστε συνεδεδεμένοι θα μπορείτε να υποβάλετε σχόλια. Σημειώνουμε ότι, κατά την εγγραφή, θα ήταν προτιμότερο να αναγράφετε το όνομά σας πλήρες σε μικρή ελληνική γραφή. Ευχαριστούμε.

επισκεψιμοτητα

Επισκέπτες
54
Άρθρα
303
Δικτυακοί Σύνδεσμοι
2
Εμφανίσεις Άρθρων
276781

Τελευταία τροποποίηση

  • Last Modified: Τρίτη 30 Ιούλιος 2019, 16:54:15.