'

Δημοτικό Σχολείο Ποσειδωνίας Σύρου

ένα μουσείο γεννιέται - παρουσιάσεις - 5.0 out of 5 based on 1 vote
Αξιολόγηση Χρήστη:  / 1
ΧειρότεροΚαλύτερο 

Ένα μουσείο γεννιέται

Οι παρουσιάσεις των μαθητών και μαθητριών της Γ' τάξης

Σχετικά άρθρα

Περιηγηθείτε και στα προτεινόμενα σχετικά άρθρα για να αποκτήσετε μια πλήρη εικόνα πώς φτάσαμε στη δημιουργία του μικρού μας μουσείου των μέσων γραφής

Τη Δευτέρα, 15/6/2015, μαζευτήκαμε στο εργαστήριο Πληροφορικής του σχολείου μας όπου οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ' τάξης και υποδέχθηκαν τους γονείς τους. Εκεί είχαμε στήσει το μουσείο μας με θέμα "ιστορία των μέσων γραφής". Εκθέσαμε:

  • τις πήλινες πινακίδες όπου τα παιδιά είχαν χαράξει τα ονόματά τους ή μικρές ζωγραφιές καθώς και τους δίσκους της Φαιστού που είχαν δημιουργήσει τα παιδιά της Γ2 τάξης
  • πάπυρους που είχαν φέρει από τα σπίτια τους αλλά και τους δικούς τους πάπυρους που είχαν ζωγραφίσει τα ίδια τα παιδιά
  • μελανοδοχεία παλιά που είχαμε φέρει μαζί με πένες και φτερά καθώς και τα χαρτιά όπου τα παιδιά έγραψαν με πένα
  • βιβλία και λεξικά
  • μια παλιά γραφομηχανή, όπου όλο το χρόνο τα παιδιά χαίρονταν να πατούν τα πλήκτρα της
  • μολύβια και στυλό
  • κι ένα πληκτρολόγιο (επιτέλους! κάτι από την ψηφιακή εποχή μας)

Τα παιδιά και των δύο τμημάτων της Γ' τάξης (Γ1 και Γ2) μας διηγήθηκαν την ιστορία των μέσων γραφής μέσα από τις παρουσιάσεις που είχαν δημιουργήσει με πολλή φαντασία, χρησιμοποιώντας το λογισμικό παρουσιάσεων PowerPoint, και έχοντας καταγράψει τα δεδομένα τους, χρησιμοποιώντας τον επεξεργαστή κειμένου Word. Σ' αυτό το σημείο να ευχαριστήσουμε την κ.Ειρήνη Περπινιά, δασκάλα της Γ2 τάξης, για τις χρήσιμες συμβουλές της όσον αφορά τα κείμενα των παρουσιάσεων των μαθητών.

Παρακάτω έχουμε μια χαρακτηριστική παρουσίαση και ακολουθεί και κατάλογος με τις παρουσιάσεις όλων των παιδιών. (κάνετε συνεχόμενα κλικ για να αλλάζετε διαφάνεια). Επίσης, σας παραθέτουμε και φωτογραφίες από το μικρό μας μουσείο.

Η εκπαιδευτικός της τάξης - Μαρία Ιωσηφίδου (ειδικότητα Πληροφορικής)

 

Δεν έχετε δικαίωμα να υποβάλετε σχόλια.

Αναζήτηση

ΣΥΝΔΕΣΗ

Παρακαλούμε, δημιουργείστε λογαριασμό. Με τη δημιουργία λογαριασμού: 1.Θα διαθέτουμε το e-mail σας και θα σας στέλνουμε ενημερωτικά μηνύματα. 2.Αν είσαστε συνεδεδεμένοι θα μπορείτε να υποβάλετε σχόλια. Σημειώνουμε ότι, κατά την εγγραφή, θα ήταν προτιμότερο να αναγράφετε το όνομά σας πλήρες σε μικρή ελληνική γραφή. Ευχαριστούμε.

επισκεψιμοτητα

Επισκέπτες
54
Άρθρα
303
Δικτυακοί Σύνδεσμοι
2
Εμφανίσεις Άρθρων
276715

Τελευταία τροποποίηση

  • Last Modified: Τρίτη 30 Ιούλιος 2019, 16:54:15.