'

Δημοτικό Σχολείο Ποσειδωνίας Σύρου

στην έπαυλη Βαλμά - 5.0 out of 5 based on 2 votes
Αξιολόγηση Χρήστη:  / 2
ΧειρότεροΚαλύτερο 

Στην έπαυλη Αντώνη Βαλμά

Σχετικά άρθρα:

Όλες αυτές οι επισκέψεις εντάσσονται στο πολιτιστικό πρόγραμμα "Τα αρχοντικά σπίτια και τα χωριατόσπιτα της περιοχής μας", που υλοποιούμε με τους μαθητές και τις μαθήτριές μας της Δ1 και της Δ2 τάξης.

Τελικό προϊόν όλων των εργασιών θα είναι ένα ντοκιμαντέρ. Ελπίζουμε στο καλύτερο!

Στη γειτονιά μας βλέπαμε να ξεχωρίζει η σκεπή μιας έπαυλης που είναι σαν τις πολεμίστρες ενός κάστρου. Πάντα μας κέντριζε το ενδιαφέρον. Στο πλαίσιο του προγράμματός μας "Τα αρχοντικά και τα χωριατόσπιτα της περιοχής μας" δεν θα μπορούσαμε παρά να επιδιώξουμε να βρεθούμε και σ' αυτόν τον χώρο και τα πράγματα ήρθαν έτσι που μια μέρα επισκεφθήκαμε αυτήν την έπαυλη, την έπαυλη του Αντώνη Βαλμά.

Ο ιδιοκτήτης της έπαυλης μένει  στην Αθήνα αλλά πολύ ευγενικά μας επέτρεψε να περιηγηθούμε στους χώρους του σπιτιού, όπου μας άνοιξε η κ.Τερέζα Πρίντεζη - την οποία και ευχαριστούμε για τον χρόνο που μας διέθεσε.Οι μαθητές κι οι μαθήτριες της Δ1 τάξης έπαιξαν "μήλα" στον όμορφο και καταπράσινο χώρο στο πίσω μέρος του σπιτιού και στη συνέχεια μπήκαμε στο εσωτερικό. Για άλλη μια αφορά είδαμε τα ψηλοτάβανα δωμάτια με εκείνα τα έπιπλα μιας άλλης εποχής.

Μιαν άλλη μέρα πήραμε συνέντευξη, μέσω skype, από τον κ.Αντώνιο Βαλμά έχοντας πλέον εικόνες στο μυαλό μας από την έπαυλη και προσπαθώντας με τις ερωτήσεις μας να λύσουμε απορίες μας. Η συνέντευξη ήταν πολύ ενδιαφέρουσα κι ο κ.Αντώνης Βαλμάς απάντησε για όλα εκείνα τα θέματα που αφορούν την ιστορία της έπαυλης: ποιος την έκτισε, τι υλικά χρησιμοποιήθηκαν, πώς νιώθει σ΄αυτόν τον χώρο... και τόσα άλλα. Τον ευχαριστούμε πολύ γι αυτήν την επικοινωνία που είχαμε, έστω κι από μακριά (η τεχνολογία ενώνει) και για την ευκαιρία που μας έδωσε να επισκεφθούμε από κοντά αυτόν τον χώρο που μόνο από μακριά τον βλέπαμε ή μέσα από τουριστικούς οδηγούς.

Σ' αυτήν την επίσκεψη τα παιδιά συνοδεύονταν από τις υπεύθυνες εκπαιδευτικούς του προγράμματος, Μαριάννα Βακονδίου και Μαρία Ιωσηφίδου αλλά και από τη μουσικό του σχολείου μας, Μαρίνα Παπαδοπούλου, η μουσική της οποίας βραβεύθηκε στον 5ο πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό ταινιών μικρού μήκους λαμβάνοντας μέρος με το 10λεπτο ντοκιμαντέρ του προγράμματος.

  • valmas101.jpg
    big image
    valmas101.jpg
  • valmas102.jpg
    big image
    valmas102.jpg
  • valmas103.jpg
    big image
    valmas103.jpg
  • valmas104.jpg
    big image
    valmas104.jpg
  • valmas105.jpg
    big image
    valmas105.jpg
  • valmas106.jpg
    big image
    valmas106.jpg
  • valmas107.jpg
    big image
    valmas107.jpg
  • valmas108.jpg
    big image
    valmas108.jpg
  • valmas109.jpg
    big image
    valmas109.jpg
  • valmas110.jpg
    big image
    valmas110.jpg

 

Δεν έχετε δικαίωμα να υποβάλετε σχόλια.

Αναζήτηση

ΣΥΝΔΕΣΗ

Παρακαλούμε, δημιουργείστε λογαριασμό. Με τη δημιουργία λογαριασμού: 1.Θα διαθέτουμε το e-mail σας και θα σας στέλνουμε ενημερωτικά μηνύματα. 2.Αν είσαστε συνεδεδεμένοι θα μπορείτε να υποβάλετε σχόλια. Σημειώνουμε ότι, κατά την εγγραφή, θα ήταν προτιμότερο να αναγράφετε το όνομά σας πλήρες σε μικρή ελληνική γραφή. Ευχαριστούμε.

επισκεψιμοτητα

Επισκέπτες
54
Άρθρα
303
Δικτυακοί Σύνδεσμοι
2
Εμφανίσεις Άρθρων
276668

Τελευταία τροποποίηση

  • Last Modified: Τρίτη 30 Ιούλιος 2019, 16:54:15.