'

Δημοτικό Σχολείο Ποσειδωνίας Σύρου

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
ΧειρότεροΚαλύτερο 

Ένας μηχανισμός... ζωντανεύει

Ένας μαθητής της Ε' τάξης, ο Γιώργος Π., ασχολείται με τις κατασκευές και τους μηχανισμούς με τουβλάκια, γρανάζια, άξονες... Πολύς κόπος, έντονη προσήλωση, αρκετός χρόνος αλλά και χαρά κι υπερηφάνεια για το αποτέλεσμα.

Συζητώντας με τα παιδιά πώς ένα ρομπότ, από τον ορισμό της έννοιας, "είναι μια επαναπρογραμματιζόμενη μηχανή σχεδιασμένη να μετακινεί αντικείμενα, εργαλεία ή διατάξεις μέσω μιας ποικιλίας προγραμματιζόμενων κινήσεων, για την εκτέλεση εργασιών" και απαιτεί επομένως προγραμματισμό, ο μαθητής μας θέλησε να φέρει την κατασκευή του στο σχολείο. Κι η κατασκευή αυτή είχε όλα εκείνα τα στοιχεία που την θα την αναβάθμιζαν στο επίπεδο της ρομποτικής κατασκευής. Καθώς η κατασκευή είχε πολλά μέρη κινούμενα, ο ίδιος ο μαθητής προβληματίστηκε ποιο μέρος θα συνέδεε με τον υπολογιστή: τους τροχούς, τον βραχίονα του εκσκαφέα, τη χούφτα, ...;;; Κι αποφάσισε... και στη συνέχεια τοποθέτησε τον κινητήρα, τον άξονα και το hub (διασύνδεση με τον υπολογιστή). Συνδέσαμε την κατασκευή με τον υπολογιστή και προγραμματίσαμε: ο κινητήρας για κάποια δευτερόλεπτα έστρεφε τον άξονα προς μια φορά και για κάποια δευτερόλεπτα προς την αντίθετη φορά.

Κι η κατασκευή... ΖΩΝΤΑΝΕΨΕ!!! Χαρές και χειροκροτήματα από τα παιδιά της τάξης! Μπράβο στον συμμαθητή μας! Καλή συνέχεια σε όλους...

Μαρία Ιωσηφίδου - εκπαιδευτικός της τάξης (ειδικότητα Πληροφορικής)

Δεν έχετε δικαίωμα να υποβάλετε σχόλια.

Αναζήτηση

ΣΥΝΔΕΣΗ

Παρακαλούμε, δημιουργείστε λογαριασμό. Με τη δημιουργία λογαριασμού: 1.Θα διαθέτουμε το e-mail σας και θα σας στέλνουμε ενημερωτικά μηνύματα. 2.Αν είσαστε συνεδεδεμένοι θα μπορείτε να υποβάλετε σχόλια. Σημειώνουμε ότι, κατά την εγγραφή, θα ήταν προτιμότερο να αναγράφετε το όνομά σας πλήρες σε μικρή ελληνική γραφή. Ευχαριστούμε.

επισκεψιμοτητα

Επισκέπτες
54
Άρθρα
303
Δικτυακοί Σύνδεσμοι
2
Εμφανίσεις Άρθρων
276259

Τελευταία τροποποίηση

  • Last Modified: Τρίτη 30 Ιούλιος 2019, 16:54:15.